Vakantieparken Wales

Wales is een relatief bijzonder land in Europa. Het is namelijk een constituerend land en onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Samen met Schotland, Noord-Ierland en Engeland vormt Wales het Verenigd Koninkrijk. Echter heeft Wales wel bijvoorbeeld een eigen vlag en een eigen hoofdstad. Wat dat betreft zijn ze enerzijds zelfstandig en anderzijds horen ze bij het Verenigd Koninkrijk. Onder aan de streep is Wales vooral een bijzonder fraai land.

Ontdek Wales

In Wales worden twee talen als officiële taal beschouwd; Engels en Welsh. Met name op het platteland wordt veelvuldig Welsh gesproken. In de zakelijke en financiële districten ligt de focus meer op de Engelse taal. In totaal wonen er ruim 3 miljoen inwoners in Wales. Het landoppervlakte is echter niet al te groot; maar zo’n 20 duizend vierkante meter. Naar schatting spreekt nog zo’n 16% in Wales de officiële taal Welsh.

Het land is gelegen aan de westkant van Engeland en grenst ook aan de Ierse Zee. De historie van Wales is bijzonder gecompliceerd te noemen; men is namelijk nog nooit een volledig zelfstandige staat geweest. Voor de historieliefhebbers is dit een leuk onderwerp om je nader over in te lezen.

Bezienswaardigheden in Wales


Wales is ongelooflijk rijk wat betreft flora en fauna. Dit is voornamelijk te danken aan het heuvelachtige landschap van het land. Het is daarmee ook een bijzonder fraai land om te zien. Het landschap kan het beste als ruig, gevarieerd en indrukwekkend bestempeld worden.

Als je meer een stadsmens bent, is een bezoek aan Cardiff aan te raden. Deze stad ademt één en al gezelligheid. Overigens is het qua aanzicht een relatief oude stad om te zien, maar daarmee heeft het ook weer een bepaalde charme.

Evenementen in Wales

In het hele land zijn verscheidene evenementen te vinden. In de kustgebieden vind je meerde muziekfestivals en wakeboarding festivals. Daarnaast zijn de sport evenementen in Wales gigantisch te noemen. Dat is met name bij rugby het geval; rugby is verreweg de populairste sport in dit land.

Vakantieparken in Wales

Voor liefhebbers van de ongerepte natuur is Wales absoluut een aanrader. In Wales zijn meerdere vakantieparken te vinden. Over het algemeen zijn deze vakantieparken prima. Het is echter onverstandig om deze vakantieparken met vakantieparken in Spanje of Frankrijk te vergelijken; het is simpelweg compleet anders. Al met al is Wales een bijzonder land, waar je zeker eens geweest moet zijn!

Scroll naar top