Frankrijk

We konden geen resultaten vinden voor je zoekcriteria.

Frankrijk, het land van de stokbroden, van de stakingen en van het Bourgondische leven. Door de jaren heen is dit ontzettend grote land uitgegroeid tot één van de meest bezochte vakantielanden in Europa. Dit is onder andere te danken aan de verscheidenheid van de natuur en het klimaat. Hierdoor kunnen vele mensen optimaal genieten van hun vakantie in Frankrijk.

Landenbeschrijving Frankrijk

Frankrijk, officieel de Franse Republiek genoemd, is het op twee na grootste land in Europa. Het land grenst aan onder andere Spanje, België, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland en Italië. Zowel aan de zuid- en aan de westkant grenst Frankrijk aan een oceaan/zee.

Het totale oppervlakte van Frankrijk is 551.500 vierkante meter. Het inwoneraantal lag, volgens de laatste schattingen in 2017, op ruim 62 miljoen. Ter vergelijking; in ons landje wonen ongeveer 17 miljoen mensen. In Frankrijk wordt hoofdzakelijk Frans gesproken. Helaas worden andere talen, zoals het Engels, niet al te veel gesproken door de Fransen. Wellicht dat dit enigszins komt door de nationale trots.

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Als we hier een lijst van de bezienswaardigheden in Frankrijk moeten plaatsen, staat deze pagina helemaal vol. In Frankrijk is namelijk ongelooflijk veel te zien en te beleven. In het Zuiden van Frankrijk zijn prachtige badplaatsen te vinden, waaronder bijvoorbeeld Cannes en Nice. In het Noorden van Frankrijk vind je één van de grootste mondiale steden terug; Parijs. In het binnenland van Frankrijk vind je prachtige natuurgebieden terug en ook het Westen heeft prachtige gebieden, inclusief historierijke plekken.

Franse evenementen

In Frankrijk zijn meerdere land gebonden evenementen te vinden. Eén van de voorbeelden hiervan is 14 juli. Op deze dag wordt de vrijheid van het land gevierd. Dit gaat gepaard met veel feesten en veel vuurwerk. Dit vuurwerk wordt door het hele land afgestoken en ziet er werkelijk waar prachtig uit. Als je in de zomer in Frankrijk bent, is het aan te raden om op 14 juli naar het vuurwerk te gaan kijken.

Daarnaast worden door het hele jaar allerlei plaatselijke evenementen georganiseerd. Deze evenementen hebben soms een historisch besef, maar veelal gaat het om het Bourgondische leven. Oftewel: genieten van het leven, de lekkere wijnen en het lekkere eten.

Vakantieparken in Frankrijk

Wil je genieten van een heerlijke en rustgevende vakantie? In dat geval kunnen we absoluut aanraden om een huisje te huren op één van de vele vakantieparken. Door het hele land zijn vele vakantieparken te vinden; over het algemeen zijn deze van hoge kwaliteit. De parken zien er netjes en verzorgd uit en de huizen zijn prima schoon. Wat wens je nog meer? Een bijkomend voordeel is het prettige klimaat. Hierdoor kan je écht optimaal genieten van je vakantie op een vakantiepark in Frankrijk.