Utrecht

Landal Amerongse Berg
Dwarsweg 73A, 3959 AE Overberg
 • 71 woningen
 • Overdekt zwembad met peuterbad
 • Directe toegang tot Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Vakantiepark Bonte Vlucht
Leersumsestraatweg 23, 3941 MN Doorn
 • Buitenzwembad
 • Rustig vakantiepark
 • Op de Utrechtse Heuvelrug
RCN Vakantiepark Het Grote Bos
Hydeparklaan 24, 3941 ZK Doorn
 • Skelter- en fietsverhuur
 • Verwarmd buitenbad met glijbaan en waterspeelparadijs
 • Spectaculair survivalparcours
Molecaten Park Landgoed Ginkelduin
Scherpenzeelseweg 53, 3956 KD Leersum
Vakantiecentrum Maarnse Berg
Maarnse Bergweg 1, 3941 XR Doorn
 • Midden in het bos, op ruime kavels
 • Beschut in het bos of met ruim uitzicht
 • Genieten voor jong en oud
Rien van den Broeke Village
Nieuw Loosdrechtsedijk 212, 1231 LE Nieuw Loosdrecht
De Thijmse Berg
Nieuwe Veenendaalseweg 229-231, 3911 MJ Rhenen

Qua ligging is Utrecht de meest centrale provincie van het land. Vanuit Utrecht is het dus ook relatief makkelijk om in alle andere provincies van het land te komen. Maar, vanuit de andere provincies is het dus ook relatief makkelijk om naar Utrecht af reizen. Dat gebeurt dan ook met grote regelmaat! Utrecht is een behoorlijk populaire regio in ons land. Dat is niet alleen aan de hoofdstad Utrecht te danken, maar ook aan de prachtige natuurgebieden zoals de Utrechtse Heuvelrug.

Ontdek het mooie Utrecht

Utrecht is een behoorlijk dichtbevolkte provincie, ondanks de aanwezigheid van vele natuurgebieden. Het totale oppervlakte van Utrecht is echter maar 1449 vierkante kilometer. Daarvan is overigens maar 64 vierkante kilometer door water bedekt. In het landoppervlakte van 1385 vierkante kilometer wonen ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Een groot gedeelte daarvan woont in de hoofdstad Utrecht.

In Utrecht vind je nog meerdere grote steden terug. Onder andere Amersfoort, Veenendaal, Zeist en Nieuwegein herbergen behoorlijk veel inwoners. Door de ligging grenst Utrecht aan vele andere provincies; onder andere Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland grenzen aan Utrecht.

Bezienswaardigheden Utrecht

De stad Utrecht is één van de meest gezellige steden in deze provincie. De prachtige grachten vormen een fraai decor in de binnenstad. Bovendien kan je hier heerlijk shoppen, genieten van de leuke restaurantjes en de prachtige Domtoren. Alleen deze stad is al een bezoekje aan Utrecht waard. Maar, de provincie Utrecht heeft nog veel meer te bieden.

In Utrecht kan je namelijk meerdere fraaie natuurgebieden vinden, waaronder de Utrechtse heuvelrug en de Loosdrechts Plassen. Daarnaast zijn er nog leuke en prachtige dorpjes in het platteland te vinden; onder andere Oudewater, Vechten, Wijk bij Duurstede en Rhenen zijn een bezoekje waard. In Rhenen vind je overigens ook nog het Ouwehands Dierenpark; een erg leuke dierentuin.

Vakantieparken in Utrecht

In Utrecht heb je meerdere prachtige natuurgebieden waar je ook meerdere vakantieparken kunt vinden. Deze vakantieparken zijn exact zoals je wenst: netjes, schoon en boordevol extra faciliteiten. Overigens zijn er in de regio ook meerdere oude vakantieparken te vinden. Indien daar je voorkeur naar uit gaat, zit je in Utrecht ook goed. Vanuit de vakantieparken ben je overigens op de fiets al snel op je gewenste locatie. IN de provincie Utrecht liggen namelijk meerdere prachtige fietsroutes en ook de grotere steden zijn prima bereikbaar op de fiets.