Drenthe

Voor een lekkere vakantie is het niet langer noodzakelijk om naar het buitenland te gaan. Nee, in Nederland hebben we ook meerdere prachtige gebieden. Deze gebieden zijn bij uitstek geschikt om van een heerlijke vakantie te kunnen genieten. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de provincie Drenthe; een provincie vol met prachtige natuur en een gemoedelijke sfeer. Bekijk alle vakantieparken in Drenthe welke garant staan voor een heerlijke vakantie.

Drenthe; Een prachtige provincie

Drenthe is één van de noordelijker gelegen provincie. Aan de oostkant grenst deze provincie aan ons buurland Duitsland, aan de westkant grenst het aan Friesland, aan het noorden aan Groningen en in het zuiden aan de provincie Overijssel.

In deze provincie vind je meerdere leuke en gezellige steden terug. Assen en Emmen zijn hier duidelijke voorbeelden van. Bovendien worden in deze provincies jaarlijks meerdere unieke evenementen georganiseerd. Een voorbeeld hiervan is de Moto GP die jaarlijks op het circuit van Assen verreden wordt. Ook worden er jaarlijks andere sportevenementen georganiseerd, zoals de Gouden Pijl, de Hoogeveense Cascaderun en de Ronde van Drenthe.

Bezienswaardigheden in Drenthe

Zoals we al zeiden, zijn de steden Assen en Emmen bijzonder leuk om te bekijken. Maar, stadjes zoals Dwingeloo, Zuidlaren, Coevorden en Meppel zijn ook bijzonder leuk. Daarnaast vind je ook voor kinderen in deze provincie meerdere leuke activiteiten terug. Een bezoekje aan Attractiepark Sprookjeshof (Zuidlaren), Plopsa Indoor (Coevorden) of Wildlands Adventure Zoo (Emmen) is aan te raden.

Daarnaast is er in Drenthe ongelooflijk veel in de natuur om van te genieten. De provincie is grotendeels nog ongerept, waardoor je prachtige natuurgebieden tegen komt. Uiteraard kom je her en der ook de welbekende hunebedden tegen. Deze bedden zijn onderdeel van de historie van Drenthe en zijn daardoor populair onder de toeristen.

In Coevorden vind je een prachtig kasteel terug; dit kasteel is recent gerenoveerd en ziet er weer spik en span uit. Daarnaast is een bezoek aan Kamp Westerbork ook bijzonder indrukwekkend.

Vakantieparken in Drenthe

De vakantieparken in Drenthe liggen in de meeste gevallen in een prachtig natuurgebied. Hierdoor zijn dergelijke vakantieparken met name populair bij natuurliefhebbers of mensen die graag op de fiets stappen voor een mooi rondje door de natuur. De vakantieparken in Drenthe zien er uit zoals je mag verwachten: keurig, schoon en netjes verzorgd. Vanuit de vakantieparken is het makkelijk om naar de bezienswaardigheden in deze unieke provincie af te reizen!