Schotland vakantieparken

Als je naar een unieke vakantiebestemming op zoek bent, kan je ten noorden van Engeland een interessant land vinden. Schotland is niet alleen prachtig, maar kent ook een zéér rijke historie. Een ieder kan genoeg plezier in Schotland vinden.

Landenbeschrijving Schotland

Schotland is een zogeheten constituerend land binnen het Verenigd Koninkrijk. Dit komt er op neer dat Schotland bijvoorbeeld wel een eigen vlag heeft, maar wél onderdeel van het Verenigd Koninkrijk is. Met in totaal een oppervlakte van bijna 80 duizend vierkante meter is Schotland behoorlijk groot. Bij de laatste meting woonden er bijna 5,5 miljoen mensen in Schotland.

Bezienswaardigheden in Schotland

Ben je een reis naar Schotland aan het plannen? In dat geval is een bezoek aan de hoofdstad, Edinburgh, absoluut aan te raden. Deze stad wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden. De stad heeft enorm veel te bieden; van gezellige pubs tot aan een prachtig kasteel op een hoog gelegen berg. Het is overigens erg leuk om dit kasteel te bezoeken, maar daar dien je wel enige moeite voor te doen. Lees: je moet de berg opklimmen!

Daarnaast zijn de Schotse hooglanden bijzonder indrukwekkend. Dit gebied van Schotland wordt veelvuldig aangedaan door campers, door motorrijders en door liefhebbers van het mooie wegen. In dit deel van Schotland bevinden zich namelijk de mooiste wegen ter wereld. Alles ziet er fenomenaal mooi uit.

Schotse evenementen

Schotland heeft een rijke historie, waarbij de kilt wellicht het meest belangrijke voorwerp is. Veel evenementen in Schotland vallen dan ook op de kilt, en overige historische punten, terug. Overigens kunnen sportliefhebbers ook hun hart in Schotland ophalen. Onder andere rugby is een gigantische sport in Schotland.

Ook zijn de Schotten behoorlijk gek van muziek. Je kunt dan ook meerdere populaire muziekfestivals vinden. Deze festivals worden eigenlijk door het gehele land gegeven, maar ook absoluut in de hoofdstad.

Vakantieparken in Schotland

Zoals we al zeiden, wordt Schotland steeds populairder als vakantieland. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat er meer en meer vakantieparken worden geopend. Hier kan jij van profiteren; deze vakantieparken zijn namelijk van de meest moderne voorzieningen voorzien. Je kunt dus een heerlijke vakantie hebben in één van de vakantieparken in Schotland.

Scroll naar top