Groningen

Wil je eens vakantie in je eigen land vieren? Dat is goed mogelijk. Nederland is namelijk mooier dan dat je denkt. In Nederland vind je een leuke combinatie terug van mooie steden en fraaie, ongerepte natuur. Een voorbeeld hiervan vind je terug in de provincie Groningen. Deze provincie combineert eigenlijk de verschillende werelden met elkaar: erg leuke steden in combinatie met bijzonder mooie natuur. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt, niet waar?

Ontdek het mooie Groningen

Groningen is de meest noordelijk gelegen provincie in Nederland. De reis vanuit pakweg Utrecht of Amsterdam kan daarom als relatief lang ervaren worden. Deze reistijd is het echter dubbel en dwars waard. Binnen de provincie wordt niet alleen Nederlands gesproken, maar ook de officiële taal Nedersaksisch (Gronings). Deze taal is bijzonder leuk om eens te horen.

In het Noorden grenst Groningen aan de Waddenzee, in het noordoosten aan de inhammen Eems en Dollard en in het oosten aan Friesland en Duitsland. In het westen grenst Groningen ook nog aan de provincie Friesland. Qua inwonersaantal is Groningen één van de dunst bevolkte provincies. Dat geldt eveneens voor het landoppervlakte; Groningen is één van de kleinere provincies in ons landje.

Bezienswaardigheden in Groningen


Groningen wordt ook wel eens Stad en Ommelanden genoemd. Deze benaming heeft betrekking op de stad Groningen en het omringende platteland. Deze bijnaam geeft direct aan wat Groningen zo bijzonder maakt; de combinatie van leuke steden en de fraaie natuur. Een bezoek aan de stad Groningen is dan ook absoluut aan te raden.

Andere leuke bezienswaardigheden zijn Rottumeroog (een beschermd natuurgebied) en Zeehondencrèche Lenie ’t Hart. Daarnaast vind je in Haren en Veendam leuke plekjes terug, zoals het Veenkoloniaal Museum en Hortus Haren (de grootste botanische tuin van Nederland). Al met al kan je ontzettend veel doen in deze provincie.


Veel mensen kiezen er voor om met de fiets naar Groningen toe te komen. Dat is absoluut aan te raden; de natuur is prachtig en ongerept in deze provincie.

Vakantieparken in Groningen

Wil je genieten van de prachtige natuur? Dat is goed mogelijk op één van de vakantieparken in Groningen. De vakantieparken in deze provincie zijn namelijk meestal op het platteland gevestigd, waardoor je van de prachtige natuur kunt genieten. Wat wens je nog meer? Met een bezoekje aan de gezellige stad Groningen is je vakantie helemaal geslaagd.