Vakantieparken Zwitserland

Zwitserland is binnen Europa absoluut een uniek land. Het ligt namelijk wel in Europa, maar behoort niet tot de Europese Unie. Het gevolg hiervan is onder andere dat je in Zwitserland nog een officieel bankgeheim kent. Mede hierdoor is Zwitserland een behoorlijk welvarend land, waarbij het dagelijkse leven ook behoorlijk duur is. Als vakantieland is Zwitserland onder Nederlanders behoorlijk populair; met name in de wintermaanden trekken vele Nederlanders naar het Alpenland.

Ontdek Zwitserland

Zwitserland wordt direct geassocieerd met bergen en wintersport. Dat is niet geheel verwonderlijk; een groot deel van dit land bestaat uit bergen dan wel uit heuvels. We hebben het hierbij uiteraard over de Alpen. Ondanks de aanwezigheid van de Alpen wonen er toch relatief veel Zwitsers: zo’n 8,3 miljoen. Deze Zwitsers hebben een totaal landoppervlakte van ruim 40.000 vierkante meter tot hun beschikking.

De officiële benaming van Zwitserland is de Zwitserse bondstaat. In Zwitserland zelf worden meerdere talen gesproken; Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. Zoals we al zeiden, is Zwitserland geen lid van de Europese Unie. Toch leunt de economie van Zwitserland sterk op Europa; de economieën van Europa en Zwitserland gaan dan ook hand in hand met elkaar.

Bezienswaardigheden in Zwitserland

De belangrijkste bezienswaardigheden in Zwitserland zijn uiteraard de vele bergtoppen. In de koude wintermaanden zijn de bergen compleet bedekt met een verse laag sneeuw. Mede hierdoor trekken veel wintersporters naar Zwitserland. Het is een ideaal land om te genieten van de wintersport.

Daarnaast kent Zwitserland ook meerdere fraaie steden. Voorbeelden hiervan zijn Geneve, Zürich en Bazel. Deze steden zien er allemaal bijzonder fraai uit. Dat is deels te danken aan de welvaart binnen Zwitserland. Het is één van de rijkste landen in Europa.

Zwitserse evenementen

Zwitserland is een land vol met cultuur en historie. Veel evenementen richten zich dan ook op het verleden. Een voorbeeld hiervan zijn specifieke evenementen voor horloges en zakmessen; pure Zwitserse vakmanschappen die hier de beste in zijn.

Vakantieparken in Zwitserland

In Zwitserland kan je meerdere vakantieparken vinden. Zoals je van Zwitserland mag verwachten, zijn dit relatief luxe vakantieparken. Dat zie je echter ook terug in het prijskaartje. Over het algemeen durven we wel te stellen dat de Zwitserse vakantieparken duurder zijn dan vakantieparken elders in Europa. Zwitserland is echter een prachtig en uniek land. Een bezoekje aan dit land in het Midden van Europa is dan ook zeker aan te raden.

Scroll naar top