Vakantieparken in Denemarken

In Noord-Europa ligt het prachtige Denemarken en het behoort tot de regio Scandinavië. Eeuwen geleden was het een van de machtigste landen van de wereld, zeker in de tijd van de Vikingen. Je vindt in dit land veel terug over deze tijd. Dit maakt dit land tot een interessant land om te bezoeken. Het is een veelzijdig land en heeft veel te bieden. Zo vind je er veel terug uit de tijd van de Vikingen, heeft het land prachtige steden zoals Kopenhagen en kun je genieten van de kust en de wijde vlaktes.

Bezienswaardigheden in Denemarken

Denemarken is vanaf Nederland in enkele honderden kilometers te bereiken en kent vele mooie bezienswaardigheden. Zo is Kopenhagen de hoofdstad  een prachtige stad om te bezoeken. In deze stad kun je heerlijk fietsen omdat het een fietsvriendelijke stad is en de stad kent een heus pretpark genaamd: “ Tivoli”. Dit pretpark is zeker een bezoekje waard, net als Frederiksborg Slot en dekade van Nyhavn. Verder is het eiland Møns Klinkt een echte aanrader zeker als je al die kliffen ziet. In  het land vind je verder nog erg veel oude kastelen. Zo is kasteel Egeskov een 500 jaar oud kasteel en kom je hier echt terug in de tijd. Verder vind je in Denemarken nog het Vikingschip museum en Legoland. Daarnaast zijn er nog vele andere prachtige bezienswaardigheden in dit land te vinden en raak je er niet uitgekeken.

Deense evenementen

Altijd rond de eerste week in juli wordt het Roskilde in Denemarken gehouden. Dit festival wordt al vanaf 1971 georganiseerd en trekt veel bezoekers. Vier dagen lang kun je hier genieten van een artistieke sfeer en rockmuziek. Verder kun je op de internationale Vikingmarkt ervaren en zien hoe de Vikingen vroeger leefde. Ieder jaar wordt er in Ribe de opening van het seizoen gevierd met een markt. Deze markt herinnert je aan de tijd dat de Vikingen nog heerste. Verder heb je er nog vele muziekfestivals en is er een marathon in Kopenhagen.

Vakantieparken in Denemarken

Er zijn in Denemarken diverse vakantieparken te vinden. Zo vind je er Landal vakantieparken en diverse andere vakantieparken. Aan de kust vindt je vakantieparken die dicht bij zee liggen en prachtig uitgerust. Alle vakantieparken zijn tot in de puntjes verzorgd en erg schoon. Wil je meer informatie over vakantieparken in Denemarken? Ga dan naar het plaatselijke reisbureau of zoek op het “ World Wide Web”.

Informatie over Denemarken

In de Viking tijd was Denemarken een groot en machtig koninkrijk. Tegenwoordig bestaat het koninkrijk uit: Denemarken, Groenland en de  Faeröer Eilanden . De hoofdstad van van dit land is Kopenhagen en je betaald er met de Deense kroon en het land telt 5,77 miljoen inwoners. Vroeger speelde het land in op economisch en politiek vlak een grote rol in de wereld, nu is dat erg beperkt. Ondanks dat je vooral in musea wordt herinnerd aan de Vikingtijd en hun trotse nationaliteit zijn de Denen nog steeds een trots volk. In de Vikingtijd waren de Denen soms ver op hun tijd vooruit als je kijkt naar de technieken die ze toepaste en de manier waarop ze leefde. Dit vind je nu nog steeds terug in de manier waarop de Denen wonen en werken. Denemarken heeft als doel om de samenleving te reguleren en te verbeteren. Vaak zien allerlei landen de wetten en regels als overheidsbemoeienis, maar het feit dat na een tijd diverse landen die wetten overnemen laat zien dat het een vooruitstrevend land is. Indien je een land zoekt waar veiligheid, structuur en degelijkheid hoog in het vaandel staat is dit jouw vakantieland.

Scroll naar top