Italie

We konden geen resultaten vinden voor je zoekcriteria.

Het land van de pizza en het land van de mode. Ja, het mag duidelijk zijn dat we het hierbij over Italië hebben. Dit land heeft bijzonder veel authentieke kenmerken en is daardoor bijzonder interessant. Op het gebied van lekker eten, op het gebied van historie en op het gebied van een onbezorgde vakantie is Italië hét beloofde land.

Ontdek het veelzijdige Italië

Italië is gelegen in het Zuiden van Europa en heeft een kenmerkende vorm. Ja, het land lijkt namelijk op een laars. Kijk maar eens op de wereldkaart! De Italiaanse Republiek, de officiële benaming, is één van de grotere landen binnen Europa. Het grenst aan onder andere Frankrijk, Slovenië, Oostenrijk en Zwitserland. Dankzij de ligging van Italië herbergt dit land vele verschillende soorten natuur en klimaten.

In Italië wonnen ruim 62 miljoen inwoners. Het merendeel woont in de grote steden, zoals Rome, Turijn en Milaan. Ook zijn er vele inwoners op het platteland terug te vinden. Italië heeft in ieder geval één van de mooiste naturen binnen Europa.

Bezienswaardigheden in Italië

De bezienswaardigheden in Italië zijn eindeloos. Allereest willen we beginnen met de steden. Ben je een liefhebber van mode? Dan ben je aan het juiste adres in Milaan; deze stad ademt één en al mode uit. Of ben je meer een liefhebber van historie en prachtige ruïnes? Dan is een bezoekje aan Rome meer dan de moeite waard. Deze stad is één van de mooiste steden ter wereld.

Ook voor vakantiegangers is er genoeg te beleven in Italië. Onder andere de meren in het midden van het land zijn uiterst populair: het Como meer en het Gardameer zijn hier enkele voorbeelden van.

Steden zoals Florence, Vaticaanstad, Cinque Terre en Venetië zijn ook allemaal toeristische trekpleisters. Een bezoek aan deze plekken mag eigenlijk niet ontbreken als je op vakantie naar Italië gaat.

Italiaanse evenementen

Jaarlijks vindt op Monza een gigantisch evenement plaats: de Formule 1 Grand Prix. Dit is een waar feest, waar vele Italianen naar uit kijken. Dit heeft uiteraard alles te maken met de aanwezigheid van hét Italiaanse merk: Ferrari.

Ook op het gebied van historie, cultuur en het Bourgondische leven kan je vele evenementen terug vinden. We raden je aan om hiervoor even op Google te kijken. Zoek op je vakantiebestemming en bekijk de evenementen in de buurt.

Vakantieparken in Italië

Italië is onder Nederlanders een zeer populair vakantieland. Dit is onder andere te danken aan het lekkere klimaat, de gunstige ligging en het heerlijke eten. Veel Nederlanders trekken met de caravan erop uit naar Italië. Maar, je kan ook met de auto of vliegtuig en nadien genieten op één van de vakantieparken in Italië. Over het algemeen hebben de vakantieparken in Italië een bijzonder hoog niveau. De gewenste service is zoals je dat van Italianen gewend bent: punctueel en zeer netjes.