Zeeland

Landal Résidence 't Hof van Haamstede
Hoge weg 57, 4328 PB Burgh-Haamstede
  • Strand op circa 2.5 km afstand
  • Naast de golfbaan
  • Verken de Zeeuwse natuur
Landal Duinpark 't Hof van Haamstede
Hogeweg 44, 4328 PG Burgh-Haamstede
  • Vrijstaande bungalows
  • Gelegen aan natuurgebied de Zeepeduinen
  • Openluchtzwembad (mei t/m augustus)
Landal Resort Haamstede
Daleboutsweg 4, 4328 PP Burgh-Haamstede
  • Familievriendelijke vakantiepark
  • Strand op circa 3 km afstand
  • Autovrij park met een rustig familiekarakter

Zeeland is niet alleen populair door het liedje Zoutelande van Blof. Nee, integendeel zelfs. Zeeland is één van de meest unieke en mooiste provincie van Nederland. Voor veel Nederlanders voelt een weekendje naar Zeeland dan ook als een echte vakantie. Je hebt echt het gevoel alsof je in een ander land bent, terwijl je maar op een paar uurtjes rijden bent.

Ontdek het prachtige Zeeland


We durven met recht te stellen dat Zeeland één van de mooiste provincies van ons land is. Dit komt met name door de prachtige natuur, waarbij het water de overhand heeft. In Zeeland kan je meerdere prachtige wateren vinden. Uiteraard speelt de ligging van Zeeland daar ook een rol bij; Zeeland is direct aan de Noordzee gelegen. Daarnaast grenst Zeeland ook nog aan Antwerpen, aan Oost-Vlaanderen, aan West-Vlaanderen, aan Zuid-Holland en aan Noord-Brabant.

Zeeland heeft een totaal oppervlakte van 2.933,89 vierkante kilometer. Daarvan is maar liefst 1.145,76 vierkante kilometer bedekt door water. Deze cijfers geven des te meer aan dat Zeeland voor een groot gedeelte uit water bestaat. In Zeeland wonen dan ook nog geen 400.000 inwoners.

Bezienswaardigheden in Zeeland

De hoeveelheid water in Zeeland zorgt dan ook voor meerdere bezienswaardigheden. De kustplaatsen zijn erg in trek. Niet alleen bij Nederlanders, maar ook bij Belgen en Duitsers. In de zomermaanden kan het daarom bijzonder druk zijn in Zeeland.

Daarnaast is een bezoek aan de deltawerken in Zeeland ook aan te raden. Het bekendste deltawerk is Neeltje Jans. Hierbij is het mogelijk om de deltawerken van dichtbij te kijken, maar je kan ook genieten van meerdere waterattracties of van unieke zeedieren.

Daarnaast heeft Zeeland meerdere bijzonder leuke steden, waaronder Middelburg, Vlissingen, Goes en Terneuzen. Ook is de eerdergenoemde plaats Zoutelande ontzettend toeristisch geworden door het succes van het liedje van Blof.

Vakantieparken in Zeeland

Dankzij de ligging van Zeeland vind je meerdere prachtige vakantieparken in Zeeland. Deze vakantieparken hebben bijna allemaal een prachtige omgeving, waarbij het water uiteraard een belangrijke rol speelt. Vanuit sommige vakantieparken kijk je uit over één van de schiereilanden of over de Noordzee. De vakantieparken in Zeeland zijn zoals je ze mag verwachten: schoon, netjes verzorgd en behoorlijk uitgebreid. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat niet alleen veel Nederlanders naar deze vakantieparken trekken. Nee, ook Belgen en Duitsers vinden de vakantieparken in Zeeland uitermate interessant.