Vakantieparken in Belgie - Alle parken en bungalows in Belgie
Vakantiepark.com / Belgie

Waarom naar België?

De opstand van het Belgische volk tegen koning Willem 1 zorgde in 1830 voor de onafhankelijkheid van België. Sindsdien is het land zelfstandig en is het een krachtig en mooi Koninkrijk. Het land is  30.528 km² groot en telt iets meer dan 11 miljoen inwoners. De meeste mensen wonen in de steden Antwerpen en Brussel en in het Vlaamse deel van het land. In Brussel spreekt men vooral Frans en hier wordt ook vanaf Luik de grens met Wallonië getrokken. Ondanks dat het een meertalig land is spreken ze in Wallonië vooral Frans en in Vlaanderen vooral Vlaams (Nederlands). België is dichtbij maar je waant je er echt in het buitenland, want we delen dan wel dezelfde taal het is nog steeds een ander land waar je zeker een keer heen moet.

Bezienswaardigheden in België

De steden Antwerpen en Brussel zijn steden waar je zeker naar toe moet. Je vindt hier prachtige oude gebouwen en musea. Er is veel te doen en je kunt je hier zeker een aantal dagen vermaken. Daarnaast zijn de druipsteengrotten van Han met haar stalagmieten en stalagmieten een aanrader. Verder kun je in de Ardennen genieten van de natuur en haar prachtige bossen. Je kunt hier volop sporten, fietsen en wandelen. Verder zijn Brugge, de Vlaamse kust en Ieper ( hier werd veel gevochten in de tweede Wereldoorlog) zeker de moeite waar.

Belgische evenementen

Rond de kersttijd is het een aanrader om de kerstmarkt in Brussel te bezoeken. Hou je meer van muziek? Ga dan naar: “Tomorrowland, Graspop, Pukkelpop of Rockwerchter”. De Gentse feesten zijn ook erg leuk en die moet je zeker niet missen. Tijdens dit evenement wordt het prachtige Gent omgetoverd tot een stad waar je een aantal dagen lang dag- en nacht feest kunt vieren.  Verder zijn

Vakantieparken in België

In de omgeving van de Belgische kust en de provincies Antwerpen en Brabant vind je Sunparks. Dit is een keten die diverse huisjes aan biedt op de meest prachtige plekjes. Wil je naar de Ardennen? Dan kun je het beste kijken of je een leuk vakantiehuisje kunt vinden. De Ardennen beschikt namelijk over diverse prachtige pittoreske plekjes wat bij ieder budget past. Voor meer informatie kun je goed terecht bij het reisbureau of op het internet.