Luxemburg

We konden geen resultaten vinden voor je zoekcriteria.

Een prachtig land om te bezoeken en waar ze Engels, Duits en Frans spreken is Luxemburg. Het wordt ook wel het belastingparadijs van West-Europa genoemd en is omgeven door historie en natuur. Het is binnen een paar uur vanaf Nederland te bereiken en een echte aanrader als je dichtbij op vakantie wilt maar toch in het buitenland wilt zijn.

Luxemburg als vakantieland?

Het land is een Groot Hertogdom en Malta het kleinste land van de Europese Unie. Het land beschikt over een oppervlakte van 2.586 km² en een kleine half miljoen inwoners. Het grenst aan: Duitsland, België en Frankrijk en staat bekend als klein belastingparadijs.

Bezienswaardigheden in Luxemburg

Groothertogelijk paleis in Luxemburg en de stad zelf zijn al bezienswaardigheden op zich.
In het dal van Eisch liggen zeven prachtige kastelen. Deze vormen een museum en zijn zo mooi om doorheen te wandelen of te fietsen. De Kazematten moet je zeker bezoeken dit is een ondergronds doolhof dat rond de 18de eeuw door de Italiaanse, Spaanse, Belgische, Franse, Oostenrijkse, Nederlandse ingenieurs is ontwikkeld.

Evenementen in Luxemburg

Ondanks dat Luxemburg een klein land is kun je er toch veel doen. Zo kun je in het weekend van begin juni diverse wijnkelders en bezoeken en is er in Augustus een jaarlijks zomerfestival in de hoofdstad Luxemburg. Op 22 en 23 juni vallen de nationale feestdagen van het land. Rond 27 juli moet je in Vianden zijn want dan vindt daar het jaarlijkse Middeleeuwse festival plaats. Deze stad wordt dan helemaal ondergedompeld in Middeleeuwse sferen en er is erg veel te doen.

Vakantieparken in Luxemburg

Je kunt in Luxemburg op diverse vakantieparken terecht. Er is veel diversiteit te vinden als het om vakantieparken zijn. Zo zijn er parken die huisjes, bungalows, stacaravans en appartementen aanbieden, maar zijn er ook vakantieparken die bestaan uit beiden in combinatie met een camping. Je kunt terecht bij diverse Landal parken maar als je even goed rondneust op het internet kun je ook diverse andere leuke parken vinden. Verder zijn er diverse Touroperators waar je fantastische aanbiedingen kunt vinden.