Spanje

Pierre & Vacances Village Bonavista de Bonmont
Terres Noves , 43300 Mont Roig Del Camp

Historisch gezien behoort Spanje tot één van de favoriete vakantielanden van Nederlanders. Dit heeft onder andere te maken met de goede ligging, het prettige klimaat en de variatie binnen het land. Een bezoekje aan de wereldsteden Barcelona of Madrid is niet te vergelijken met het leven aan de Costa Blanca. Ook zijn vele Nederlanders in Spanje definitief gevestigd, waarbij ze bijvoorbeeld een horecaonderneming opgericht hebben. Ook hierdoor is de aantrekkingskracht erg groot.

Op vakantie naar Spanje

Spanje is één van de grotere landen binnen Europa en is gelegen in het Zuidwesten van Europa. Met een inwonersaantal van 50 miljoen mensen zijn de Spanjaarden goed vertegenwoordigd. Het totale landoppervlakte van Spanje is ook redelijk bijzonder te noemen: ruim 500 duizend vierkante meter.


Aan de noordkant grenst Spanje met Frankrijk en in het westen aan Portugal. Verder grenst het land aan onder andere de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Bezienswaardigheden in Spanje

Zoals we al zeiden, is Spanje bijzonder gevarieerd. Een bezoekje aan één van de grote steden is sowieso aan te raden. We hebben het hier over bijvoorbeeld Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla. Ook zijn er meerdere bijzonder fraaie regio’s te vinden, waaronder Andalusië en het Baskenland.

Uiteraard zijn ook de kustregio’s in Spanje ontzettend populair. Veel Nederlanders trekken jaarlijks naar de Costa Blanca om te genieten van het heerlijke weer. Ook dit is een grote bezienswaardigheid dus.

Spaanse evenementen

Wereldwijs is één Spaans evenement een gevoelig onderwerp. Dit gaat uiteraard over het stierenvechten. Dit evenement wordt jaarlijks in Spanje georganiseerd en levert regelmatig doden op. Dit evenement draait om een gevecht tussen een stier en één of meerdere mannen. Ook dierenliefhebbers hebben een hoop commentaar op dit evenement. Het is echter historisch gezien een ontzettend belangrijk en vermakelijk evenement voor de Spanjaarden.

Ook de raceliefhebbers kunnen jaarlijks hun hart ophalen. In Spanje wordt namelijk jaarlijks de Grand Prix georganiseerd; onze landgenoot Max heeft deze Grand Prix éénmaal weten te winnen.

Vakantieparken in Spanje

Het mag duidelijk zijn dat Spanje een ongelooflijk populair vakantieland is. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat je vele vakantieparken in Spanje kan vinden. Voor een ieder is er wel een geschikt vakantiepark te vinden. Het is daarbij wel belangrijk om te beseffen dat er verschil kan zitten tussen vakantiepark A en vakantiepark B. Dit kan bijvoorbeeld zitten in de voorzieningen, maar ook in het prijskaartje. Het is dus lonend om de verschillende vakantieparken goed met elkaar te vergelijken.