Overijssel

In het oosten van ons land vinden we een gevarieerde, gezellige en prachtige provincie: Overijssel. Deze provincie is direct aan de Duitse grens gelegen en is daardoor ook populair onder Duitsers. Ook voor Nederlanders is een vakantie in Overijssel absoluut aan te raden. De provincie heeft een gevarieerde natuur, heeft prachtige wateren en is bovendien erg gezellig. Wat wens je nog meer gedurende een vakantie?

Beschrijving Overijssel

De provincie Overijssel grenst in het Oosten dus direct aan de twee provincies van Duitsland; Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen. Daarnaast grenst Overijssel ook nog aan meerdere Nederlandse provincies. Onder andere Gelderland, Flevoland, Friesland, Drenthe en Gelderland zijn de grensprovincies van Overijssel.

In Overijssel kan je meerdere grote steden vinden, waarbij Enschede de meeste inwoners herbergt. Voor de gehele provincie is Enschede dan ook één van de belangrijkste steden. Andere grote steden zijn onder andere Zwolle, Deventer en Hengelo. Overigens is Enschede niet de provincie van Overijssel. Nee, die eer is voor Zwolle weggelegd.

Bezienswaardigheden in Overijssel

Overijssel is werkelijk waar een prachtige provincie, waarbij veel variatie zichtbaar is. De grotere steden worden namelijk omgeven door prachtige natuurgebieden. Ook hebben wateren, riviertjes en meren een prominente plek in de uitstraling van Overijssel. Voor natuurliefhebbers, voor eigenaren van bootjes en voor fietsliefhebbers is Overijssel dan ook een absolute aanrader.


Daarnaast zijn steden zoals Hengelo, Enschede en Zwolle altijd leuk voor een bezoekje van één dag. Maar, stadjes zoals Kampen, Giethoorn en Enter zijn ook altijd leuk om even aan te doen. Daarnaast zijn onder andere het Klompenmuseum in Enter, het Avonturenpark in Hellendoorn en het Nationaal Park Weerribben in Wieden aanraders.

Vakantieparken in Overijssel

In Overijssel vind je dus vele prachtige natuurgebieden terug. In deze gebieden zijn meerdere vakantieparken terug te vinden. De meeste vakantieparken in Overijssel zijn dan ook specifiek gericht op de liefhebbers van natuur. Deze vakantieparken liggen in prachtige gebieden en hebben, in de meeste gevallen, fraaie uitzichten.

Over het algemeen zijn de vakantieparken in Overijssel ook zoals je ze mag verwachten. Er zijn voldoende faciliteiten aanwezig, de vakantieparken zien er netjes uit en de vakantieparken hebben dus veelal een mooie ligging. Wat wens je nog meer? Een vakantie in eigen land is uitermate leuk, met name in Overijssel!