Friesland

Landal Vlieduyn
Duinkersoord 113, 8899 BW Oost-Vlieland
  • Moderne appartementen
  • Gratis bagageservice van en naar de haven
  • 200 m van het strand, de duinen en het bos
Recreatiepark Bloemketerp
Burg. J. Dijkstraweg 3, 8801 PG Franeker
RCN Vakantiepark De Potten
De Potten 2-38, 8626 GG Offingawier
Landal Waterpark Sneekermeer
Jongebuorren 5, 8493 LX Terhorne
  • 68 vrijstaande waterwoningen
  • Gelegen aan het Sneekermeer
  • Met recreatiestrand
Recreatiepark Tusken De Marren
Ljouwerterdyk 63, 8491 ML Akkrum
Farm-house Greenpark
Wyldpaed Oast 23, 9287 VM Twijzelerheide
Vakantiepark Het Grootslag
Proefpolder 4, 1619 EH Andijk
  • Gelegen aan West-Friese IJsselmeerkust
  • Goede prijs kwaliteit
  • Rust en ruimte

Friesland is een beetje de vreemde eend in de bijt binnen Nederland. Dit komt doordat het Friese volk zichzelf af en toe afzondert van de Nederlandse bevolking. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het Friese volkslied. Bij een voetbalwedstrijd van SC Heerenveen wordt dit Friese volkslied standaard voor de wedstrijd gezongen. Dit geeft aan dat de Friezen behoorlijk trots zijn op hun Friesland. En met recht! We durven te stellen dat Friesland één van de mooiste provincies in ons land is.

Op vakantie naar Friesland

Friesland is in ons land één van de meest noordelijk gelegen Provincie. Als je een bezoekje aan Friesland wilt brengen, dien je dus wel rekening te houden met een behoorlijke reistijd. Het zal je wellicht verbazen, maar Friesland is qua water- en landoppervlakte zelfs de grootste provincie van Nederland. Qua landoppervlakte is Friesland de nummer 3 van Nederland.

In deze provincie spreken de meeste inwoners twee talen; Nederlands en Fries. Ook in het provinciaal bestuur wordt in het Fries gesproken. Zoals we al zeiden, geeft dit de trots van de provincie aan. Door de ligging grenst Friesland voor een groot gedeelte aan wateren; het IJsselmeer en de Waddenzee. Aan de andere kant grenst de provincie nog aan Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

Bezienswaardigheden in Friesland

Als we het over een ongerept stukje natuur hebben, hebben we het al snel over Friesland. Deze hele provincie straalt rust en fraaiheid uit. Het is één van de meest fraaie provincies van ons land. Dit komt mede door de prachtige natuurgebieden die je in Friesland kunt vinden. Ook op en rondom het water kan je prachtige plekjes vinden. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat veel mensen met hun boot of fiets er op uit trekken. Dit levert simpelweg prachtige beelden op.

Daarnaast is een bezoekje aan Heerenveen, Leeuwaarden en aan Harlingen aan te raden. In deze steden vind je bijvoorbeeld leuke musea en prachtige plekken, zoals de Haven van Harlingen.

Vakantieparken in Friesland


Als je van de natuur wilt genieten, zit je in Friesland goed. De vakantieparken in Friesland zijn dan ook meestal gelegen in de prachtige natuur. Sommige vakantieparken zijn aan de wateren gelegen, waardoor je hier ook heerlijk van het water kunt genieten. De vakantieparken in Friesland zien er over het algemeen prima verzorgd uit en bieden de gewenste faciliteiten.