Vakantieparken in Friesland - Ontdek alle parken en bungalows
Vakantiepark.com / Nederland / Friesland

Op vakantie naar Friesland

Friesland is in ons land één van de meest noordelijk gelegen Provincie. Als je een bezoekje aan Friesland wilt brengen, dien je dus wel rekening te houden met een behoorlijke reistijd. Het zal je wellicht verbazen, maar Friesland is qua water- en landoppervlakte zelfs de grootste provincie van Nederland. Qua landoppervlakte is Friesland de nummer 3 van Nederland.

In deze provincie spreken de meeste inwoners twee talen; Nederlands en Fries. Ook in het provinciaal bestuur wordt in het Fries gesproken. Zoals we al zeiden, geeft dit de trots van de provincie aan. Door de ligging grenst Friesland voor een groot gedeelte aan wateren; het IJsselmeer en de Waddenzee. Aan de andere kant grenst de provincie nog aan Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen.

Bezienswaardigheden in Friesland

Als we het over een ongerept stukje natuur hebben, hebben we het al snel over Friesland. Deze hele provincie straalt rust en fraaiheid uit. Het is één van de meest fraaie provincies van ons land. Dit komt mede door de prachtige natuurgebieden die je in Friesland kunt vinden. Ook op en rondom het water kan je prachtige plekjes vinden. Het is dan ook niet geheel verwonderlijk dat veel mensen met hun boot of fiets er op uit trekken. Dit levert simpelweg prachtige beelden op.

Daarnaast is een bezoekje aan Heerenveen, Leeuwaarden en aan Harlingen aan te raden. In deze steden vind je bijvoorbeeld leuke musea en prachtige plekken, zoals de Haven van Harlingen.

Vakantieparken in Friesland


Als je van de natuur wilt genieten, zit je in Friesland goed. De vakantieparken in Friesland zijn dan ook meestal gelegen in de prachtige natuur. Sommige vakantieparken zijn aan de wateren gelegen, waardoor je hier ook heerlijk van het water kunt genieten. De vakantieparken in Friesland zien er over het algemeen prima verzorgd uit en bieden de gewenste faciliteiten.