Kroatie

Laguna Bellevue
Plava Laguna, 52440 Poreč
  • Mooie groene omgeving
  • Aan zee en met kinderanimatie
  • Op loopafstand van gezellig Porec

Nederland gaan vaak naar de voor de hand liggende vakantielanden: Frankrijk, Italië en Spanje om maar enkele voorbeelden te noemen. Toch is sinds enkele jaren een verandering hierin zichtbaar. Steeds meer Nederlanders trekken namelijk naar de kuuroorden in het oosten van Europa. Een duidelijk voorbeeld hiervan is Kroatië. Een werkelijk waar prachtig land, waar steeds meer toeristen naar toe trekken voor een heerlijke, zonnige vakantie.

Landenbeschrijving Kroatië

De historie van Kroatië is uiterst grillig te noemen. Toch is het land tegenwoordig een baken van rust. Dit heeft onder andere met de toetreding tot de Europese Unie te maken. Kroatië ligt in het Zuidoosten van Europa en grenst aan Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro. Aan het westen grenst Kroatië aan de Adriatische Zee.

In Kroatië wonen ruim 5,2 miljoen inwoners. Deze inwoners wonen verspreid over het land met een oppervlakte van ruim 56.000 vierkante meter. Het land heeft een zeer gevarieerde natuur, waardoor ook natuurliefhebbers hun hart in Kroatië op kunnen halen.

Bezienswaardigheden in Kroatië

In Kroatië is genoeg te beleven in onder andere de hoofdstad Zagreb. Daarnaast zijn de kleinere pittoreske steden ook gigantisch in trek bij de toeristen. Hierbij kan je denken aan onder andere Dubrovnik, Porec, Trogir, Korcula, Sibenik en Stari. Sommige van deze steden bevinden zich op een eiland (of zijn een eiland, zoals Korcula). Deze eilanden zijn werkelijk waar prachtig met een zeer fraaie en ongerepte natuur.

Kroatische evenementen

In Kroatië worden alle evenementen onder verdeeld in festivals en in folkloristische evenementen. De festivals vind je voornamelijk terug in de kustregio. Voorbeelden van bekende festivals zijn onder andere Spring Break Festival, Verse Island Festival en OHM Festival of Hvar. .

De folkloristische evenementen hebben betrekking op de tradities en cultuur van Kroatië. Dit zijn met name folkloristische zang- en dansdagen. Uitermate leuk en interessant om eens mee te maken.

Ontdek vakantieparken in Kroatië

Kroatië wordt steeds populairder onder vakantiegangers. Het voordeel hiervan is dat er ook steeds meer vakantieparken in Kroatië geopend worden. Deze vakantieparken zijn dus allemaal nieuw en bieden daardoor ontzettend veel plezier. Bovendien zien deze nieuwe vakantieparken er netjes, schoon en goed georganiseerd uit. Dankzij het lekkere weer en de mooie omgeving kan je optimaal genieten van een heerlijke vakantie in Kroatië.