Duitsland

Roompot Ferienresort Cochem
Am Kellerborn 1, D-56814 Moselhöhe Ediger-Eller
PanoramaPark St. Andreasberg
Braunlager Straße 12, 37444 Sankt Andreasberg
DanCenter Nordseebad Otterndorf
Spitalerstr 16, 20095 Otterndorf
Center Parcs Park Eifel
Am Kurberg , D-56767 Gunderath
  • Aqua Mundo met glijbaan en kinderbad
  • Bosrijk en heuvelachtige omgeving
  • Indoor speelhal Kids Factory,

Duitsland grenst aan onze mooie kikkerlandje. Verder grenst Duitsland nog aan: de Noord- en Oostzee, Denemarken, Polen, Tsjechië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en België. het land werd vroeger ook wel het land tussen de zee en Alpen genoemd. Dit omdat het tussen de zee en de bergen ligt. Het is een land met een roerige, rijke en mooie geschiedenis, maar ook het land van de Oktoberfest en, bratwursten en het bier. Het is een land wat veel te bieden heeft en waar je kunt genieten van: zee, strand, bos, bergen en historie. Kortom een land waar voor ieder wat wils iets te vinden is en waar je zeker eens naar op vakantie moet gaan.

Op vakantie naar Duitsland

Over het algemeen vind je in Duitsland een gematigd seizoensgebonden klimaat en wordt het over het algemeen gedomineerd door vochtige winden uit het westen. Doordat het tussen West- en Oost- Europa ligt heeft het maritieme klimaat en het continentale klimaat ook veel invloeden op het klimaat in het land. Duitsland heeft veel roerige periodes doorgemaakt en is van een koninkrijk in een keizerrijk en daarna in een natiestaat veranderd. Vanaf 1949 is alles veranderd en staat het land bekend als een Bondsrepubliek. Na de val van de muur in 1990 zijn Oost- en West-Duitsland herenigd en wordt het de democratische republiek genoemd. Duitsland is een belangrijke handelspartner van veel landen waaronder van ons land en is daarnaast een van de grotere economieën op de wereld. Het is een land dat zich kenmerkt door vriendelijke mensen, veel natuur en mogelijkheden.

Bezienswaardigheden in Duitsland

Duitsland is een groot land en er valt ook veel te zien. Berlijn is een echte aanrader om heen te gaan. Indien je Berlijn bezoekt ga dan naar de Berlin Zoo. Het is de mooiste Dierentuin van Berlijn. Als je dan toch in Berlijn bent ga dan zeker naar de Brandenburger toren. Indien je meer zin hebt in rust en de middeleeuwen ga dan naar het sprookjeskasteel in Schwangau Duitsland. Kasteel Neuschwanstein is prachtig en neemt je mee naar sprookjesachtige taferelen. In het Jasmund park vind je prachtige krijtrotsen, dit is iets wat je niet snel ergens anders in Duitsland vindt. Vergeet verder ook het Zwarte Woud en Beierse Woud niet. Er is nog veel meer te zien in dit prachtige land, maar dit zijn toch echt wel een van de hoogtepunten.

Duitse evenementen

In maart vindt je de  Rosenmontag parade in Münster. Deze prachtige parade neemt je mee door deze historische plaats en je kunt nog feesten ook. Rond begin mei vindt je de Ridderspelen in Bad Bentheim. In juli vindt je het Ems Festival in Rheine en in augustus vindt je het Internationaal Straatcultuur Feest in Nordhorn.

Vakantieparken in Duitsland

Er zijn diverse Center Parcs en Landal- parken te vinden in Duitsland. Daarnaast kun je er ook heel makkelijk een huisje huren. Het is een land wat veel aanbod en mogelijkheden biedt. Je kunt op internet veel informatie vinden of contact opnemen met een reisbureau.