Gelderland

Landal Stroombroek
Landweerswal 2, 7047 CE Braamt
  • 225 vrijstaande bungalows
  • 6000 m2 Palestra beauty & wellness
  • Recreatieplas met strand
Vrijrijck Heivlinder
Tonnenberg 52, 3852 PC Ermelo
  • Omgeven door natuur
  • Luxe huizen
  • Diverse uitstapjes mogelijk
Vakantiepark De Twee Bruggen
Meenkmolenweg 13, 7109 AH Winterswijk

Gelderland is qua landoppervlakte de grootste provincies binnen ons landje. Mede hierdoor is deze provincie redelijk populair onder toerisme. Dit komt daarnaast ook door de aanwezigheid van leuke steden in combinatie met fraaie en ongerepte natuur. Onder aan de streep is Gelderland daarom een bijzonder leuke provincie.

Het is niet langer nodig om naar het buitenland te verkassen voor een leuke vakantie. Nee, ook in Gelderland kan je genieten van een heerlijke vakantie. Bovendien vind je in Gelderland meerdere leuke vakantieparken terug, maar daarover lees je later meer.

Gelderland is gelegen in het midden en oosten van Nederland. In het noordoosten grenst Gelderland aan Overijssel en in het Oosten aan de Duitse provincie Noordrijn-Westfalen. In het zuiden grenst Gelderland aan zowel Limburg als Noord-Brabant en in het westen is Utrecht de grenspartner. Ook grenst met nog aan Flevoland, de Veluwerandmeren en Zuid-Holland. Door de ligging is Gelderland dan ook relatief makkelijk te bereiken vanuit het gehele land.

De hoofdstad van deze provincie is de leuke stad Nijmegen. Daarnaast liggen andere grote steden zoals Apeldoorn en Arnhem ook in Gelderland. Ondanks de aanwezigheid van deze grote steden is er ook nog voldoende natuur te bekennen in deze provincie.

Bezienswaardigheden in Gelderland

In Gelderland kan je ongelooflijk veel doen. Allereest is een bezoek aan één van de grotere steden erg leuk. Voorbeelden hiervan zijn Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen. Deze steden bieden allemaal wel leuke en unieke activiteiten aan, zoals de molen in Doetinchem of het Openluchtmuseum in Arnhem.

Ook kan je in Gelderland genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Voorbeelden hiervan zijn het Kroller Muller Museum, gelegen in het Nationaal Park de Hoge Veluwe, en Burgers zoo te Arnhem.

Ook voor mensen die van architectuur houden, heeft Gelderland veel te bieden. Voorbeelden hiervan zijn Kasteel Slangenburg te Doetinchem, Paleis het Loo te Apeldoorn en de Historische Kelders te Arnhem.

Vakantieparken in Gelderland

Gelderland is dankzij de combinatie van leuke steden en fraaie natuur behoorlijk populair onder toeristen. Dat uit zich dan ook in de aanwezigheid van vele leuke en sfeervolle vakantieparken. De vakantieparken in Gelderland zijn zoals je dat mag verwachten: netjes, goed verzorgd en schoon. Bovendien bieden de meeste vakantieparken in Gelderland ook vele extra faciliteiten aan.