Noord Brabant

Roompot Vakantiepark Schaijk
Hermanusweg 4, 5374 RW Schaijk
  • Bosrijke omgeving
  • Unieke vakantiewoningen
  • Met levensecht, indoor speelbos
Vakantiepark Prinsenmeer
Beekstraat 31, 5724 PL Asten
  • Overdekt subtropisch zwemparadijs
  • Strandbad met super waterglijbanen
  • Gratis indoor speelparadijs

Noord-Brabant is één van de grotere provincies van ons land. In deze provincie kan je dan ook uiteenlopende gebieden tegenkomen; natuurgebieden en industriële gebieden wisselen elkaar af. Ook is de Tech industrie in de steden in Noord-Brabant ongekend populair. Meerdere grote bedrijven trekken naar bijvoorbeeld Eindhoven om daar een kantoor te huisvesten.

Het totale oppervlakte van Noord-Brabant is ruim 5.000,00 vierkante kilometer. Hiervan wordt maar zo’n 165,27 vierkante kilometer door water bedekt; de rest is allemaal land. Dit zorgt ervoor dat er ongeveer 2,5 miljoen inwoners in Noord-Brabant worden.

Beschrijving Noord-Brabant

Noord-Brabant is gelegen in het zuiden van Nederland en grenst aan meerdere provincies. In het oosten grenst de provincie aan Limburg en in het Noorden aan Gelderland en Zuid-Holland. In het westen grenst Noord-Brabant aan Zeeland, terwijl in het zuiden de Belgische provincies aan Noord-Brabant grenzen. Onder andere door de ligging is Noord-Brabant zo populair. Met name internationale bedrijven hebben veel behoefte aan de ligging van deze provincie; je bent namelijk zo in Duitsland, in België en in Frankrijk.

De hoofdstad van Noord-Brabant is ‘s-Hertogenbosch, terwijl ook Eindhoven, Tilburg en Breda behoorlijk grote steden zijn.

Bezienswaardigheden in Noord-Brabant

In Noord-Brabant kan je genieten van meerdere soorten bezienswaardigheden. Allereerst kan je genieten van de prachtige natuur in Noord-Brabant. De gebieden die niet dichtbevolkt zijn, bieden prachtige routes voor onder andere fietsers. Anderzijds zijn de grote steden uitermate populair in deze provincie. Onder andere ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Tilburg en Breda kunnen jaarlijks op vele toeristen rekenen.

In februari of maart is daarnaast ook nog één groot volksfeest in Noord-Brabant. We hebben het hierbij uiteraard over het welbekende carnaval. Dit feest wordt in Noord-Brabant uitgebreid gevierd. Mocht je een gezellige feestganger zijn, is een bezoekje aan één van de steden in Noord-Brabant dan ook aan te raden.

Vakantieparken in Noord-Brabant

In Noord-Brabant kan je een behoorlijke hoeveelheid vakantieparken vinden. Deze vakantieparken verschillen behoorlijk van elkaar; de nieuwere vakantieparken hebben bijvoorbeeld veel meer faciliteiten dan de oudere vakantieparken. Het is echter aan jou om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat. Je bent in ieder geval verzekerd van een hoop gezelligheid op de vakantieparken in Noord-Brabant. Deze provincie wordt uiteraard niet zomaar als één van de meest gezellige vakantieparken in Noord-Brabant bestempeld.