Vakantieparken in Limburg - Ontdek alle parken en bungalows

Beschrijving Limburg

Limburg is qua inwonertal een gemiddelde provincie, ondanks het relatief kleine landoppervlakte. Hierdoor is Limburg één van de meest dichtbevolkte provincies van Nederland. Dat is met name zo in het Zuiden van Limburg; daar bevinden de grootste steden zich.

In het noorden grenst Limburg aan Noord Brabant, in het westen en zuiden grenst Limburg aan de Belgische provincie Limburg en in het oosten grenst Limburg aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze geografische omschrijving geeft duidelijk aan dat de ligging van Limburg behoorlijk uniek is. Vanuit deze provincie ben je dan ook bijzonder snel in één van de buurlanden; Duitsland en België.

Bezienswaardigheden in Limburg

Een bezoek aan één van de steden in Limburg is absoluut aan te raden. Onder andere Maastricht, Vaals (drielandenpunt) en Valkenburg zijn bijzonder leuke steden. Het drielandenpunt is sowieso een aanrader; op dit punt kan je binnen één stap van land naar land springen.

Naast de stedelijke gebieden biedt Limburg ook nog vele andere leuke dingen aan. Een bezoek aan Park Gravenrode, aan Gaia Zoo of aan het Schutterspark is absoluut aan te raden. Ook kan je op de fiets stappen en kijken waar je uit komt. In Limburg kan je namelijk prachtige en ongerepte natuur terug vinden.

Vakantieparken in Limburg

Voor sommige Nederlanders voelt Limburg al als het buitenland aan. Mede hierdoor is Limburg relatief populair als vakantiebestemming voor Nederlanders. Dit zie je dan ook terug in het aanbod van vakantieparken in Limburg. In deze provincie kan je behoorlijk veel vakantieparken vinden. Deze vakantieparken zijn allemaal zoals je dat mag verwachten: netjes, schoon en bomvol met extra faciliteiten.