Limburg

Landal Hoog Vaals
Randweg 21, 6291 DC Vaals
  • 355 vrijstaande en geschakelde bungalows
  • Overdekt zwembad met peuterbad en glijbaan
  • Indoorspeelparadijs
Landal Domein De Schatberg
Midden Peelweg 5, 5975 MZ Sevenum
  • 170 bungalows, deels gelegen aan het water
  • Overdekt en openluchtzwembad
  • Volop faciliteiten voor het hele gezin
TopParken Résidence Valkenburg
Valkenburgerweg 128, 6305 EA Schin op Geul
  • Kindvriendelijk vakantiepark
  • Verschillende dagtripjes mogelijk
  • Vlakbij natuurreservaat 'Het Geuldal'

Over Limburg wordt door Nederlanders wel eens gekscherend gepraat. Dit komt deels door de ligging van de provincie; het is namelijk de meest zuidelijk gelegen provincie van ons land. Anderzijds zijn de Limburgers niet altijd even goed te verstaan voor een Nederlander uit het Westen. Dit alles heeft te maken met het Limburgse dialect waar men mee spreekt in deze provincie.

Als je echter op zoek naar een leuke vakantiebestemming bent, is een bezoek aan Limburg zeker aan te raden. Deze provincie biedt zoveel mooie dingen. Bovendien ben je vanuit deze provincie razendsnel in zowel Duitsland en België. Het is dus ook mogelijk om vanuit Limburg verder te reizen of meerdere landen aan te doen.

Beschrijving Limburg

Limburg is qua inwonertal een gemiddelde provincie, ondanks het relatief kleine landoppervlakte. Hierdoor is Limburg één van de meest dichtbevolkte provincies van Nederland. Dat is met name zo in het Zuiden van Limburg; daar bevinden de grootste steden zich.

In het noorden grenst Limburg aan Noord Brabant, in het westen en zuiden grenst Limburg aan de Belgische provincie Limburg en in het oosten grenst Limburg aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze geografische omschrijving geeft duidelijk aan dat de ligging van Limburg behoorlijk uniek is. Vanuit deze provincie ben je dan ook bijzonder snel in één van de buurlanden; Duitsland en België.

Bezienswaardigheden in Limburg

Een bezoek aan één van de steden in Limburg is absoluut aan te raden. Onder andere Maastricht, Vaals (drielandenpunt) en Valkenburg zijn bijzonder leuke steden. Het drielandenpunt is sowieso een aanrader; op dit punt kan je binnen één stap van land naar land springen.

Naast de stedelijke gebieden biedt Limburg ook nog vele andere leuke dingen aan. Een bezoek aan Park Gravenrode, aan Gaia Zoo of aan het Schutterspark is absoluut aan te raden. Ook kan je op de fiets stappen en kijken waar je uit komt. In Limburg kan je namelijk prachtige en ongerepte natuur terug vinden.

Vakantieparken in Limburg

Voor sommige Nederlanders voelt Limburg al als het buitenland aan. Mede hierdoor is Limburg relatief populair als vakantiebestemming voor Nederlanders. Dit zie je dan ook terug in het aanbod van vakantieparken in Limburg. In deze provincie kan je behoorlijk veel vakantieparken vinden. Deze vakantieparken zijn allemaal zoals je dat mag verwachten: netjes, schoon en bomvol met extra faciliteiten.