Vakantieparken in Noord Holland - Alle parken en bungalows in Noord Holland
Vakantiepark.com / Nederland / Noord Holland

Beschrijving Noord-Holland

Met een oppervlakte van ruim 4.000 vierkante kilometer is Noord-Holland een behoorlijk grote provincie. Bovendien wonen er bijzonder veel inwoners in deze provincie; bijna 3 miljoen inwoners. Een groot deel van deze inwoners woont in Amsterdam, maar ook steden zoals Haarlem, Alkmaar, Hilversum en Purmerend hebben behoorlijke inwonersaantallen.

De ligging van Noord-Holland is tamelijk uniek te noemen. Aan de westkant grenst de provincie aan de Noordzee, terwijl het Waddeneiland Texel ook nog deel uitmaakt van deze provincie. Aan de andere kanten grenst Noord-Holland aan Flevoland, aan Utrecht en aan Zuid-Holland. Middels de Afsluitdijk wordt Noord-Holland ook nog gekoppeld aan de noordelijke provincies van Nederland.

Bezienswaardigheden in Noord-Holland

De belangrijkste bezienswaardigheid in Noord-Holland is uiteraard Amsterdam. Deze stad is gigantisch populair onder toeristen en trekt jaarlijks dan ook vele miljoen toeristen aan. In de stad kan je van alles beleven, inclusief prachtige parken zoals het Vondelpark. Ook het Rijksmuseum en het Anne Frank huis kunnen jaarlijks op vele bezoekers rekenen.

Een andere aanrader is het Waddeneiland Texel. Volgens de geografie is Texel officieel onderdeel van Noord-Holland. Op dit eiland vind je ongerepte natuur en prachtige gebieden. Ook zijn andere steden in Noord-Holland nog een bezoekje waard: onder andere Zandvoort, Haarlem en Volendam zijn bijzonder leuke steden. Met name Zandvoort is in de warme zomermaanden een toeristische trekpleister. Helaas is dit kleine dorpje in de zomermaanden dan ook wel eens overbevolkt. Een bezoek aan Zandvoort is dan ook meer aan te raden in de rustige maanden, zoals in het najaar en in het voorjaar.

Vakantieparken in Noord-Holland

Noord-Holland is een behoorlijk grote provincie. Hierdoor tref je bijzonder veel vakantieparken in deze provincie aan, met name in de kustgebieden. Ook op Texel kan je meerdere vakantieparken terug vinden. Deze vakantieparken zijn over het algemeen wel van het hoogste niveau. De vakantieparken in Noord-Holland zien er schoon uit, hebben vele faciliteiten en hebben meestal prachtige uitzichten.