Flevoland

Als we het over Flevoland hebben, hebben we het ook direct over de nieuwste provincie van ons land. Qua oppervlakte is Flevoland tevens de kleinste provincie in Nederland. Flevoland is ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee. Door deze drooglegging is een geheel nieuw stuk land ontstaan: Flevoland. Door de jaren heen is Flevoland steeds populairder geworden. Enerzijds komt dit door de prachtige landschappen die je hier kunt vinden en anderzijds door de opkomst van bepaalde steden in deze provincie.

Lekker op vakantie naar Flevoland

In Flevoland wonen ongeveer 410.000 inwoners. Deze inwoners wonen met name in de grotere steden; Almere en Lelystad bijvoorbeeld. Naast deze steden vind je ook veel (agrarisch) landgebied terug. Ook bevinden zich nog prachtige door water omgeven plekken in deze provincie.

De provincie Flevoland grenst in het noorden aan Flevoland, in het noordoosten aan Overijssel en in het Noordwesten aan het Markermeer en het IJsselmeer. Daarnaast grenst Flevoland in het zuidoosten nog aan Gelderland en in het zuidwesten aan zowel Utrecht als Noord-Holland. Qua ligging is Flevoland dus redelijk centraal, waardoor Nederlanders uit het gehele land makkelijk naar deze provincie af kunnen reizen.

Bezienswaardigheden in Flevoland

Als liefhebber van natuurgebieden kan je je hart ophalen in Flevoland. De provincie herbergt namelijk vele natuurgebieden, waarbij ook de agrarische sector hoogtijdagen viert. Hierdoor is een groot deel van Flevoland bedekt met groen; iets wat in sommige andere provincies steeds minder wordt. Een bekend, en veelbesproken, voorbeeld hiervan zijn de Oostvaardersplassen; werkelijk waar een prachtig natuurgebied in Flevoland.

Voor de stadsmensen zijn in Flevoland ook nog meerdere leuke steden te vinden. Almere wordt steeds groter en leuker, terwijl ook Lelystad een steeds leukere stad wordt. In Lelystad is een bezoekje aan het Aviodrome ook érg leuk voor zowel jong als oud. Daarnaast is een bezoek aan het welbekende plaatsje Urk ook een aanrader.

Vakantieparken in Flevoland

Ben je zoekende naar een leuk vakantiepark in Flevoland? Je hebt dan meerdere mogelijkheden. Doordat deze provincie relatief nieuw is, zijn de vakantieparken over het algemeen ook nieuw. Dit gaat gepaard met vele voorzieningen, een schoon park en een keurig verzorgd park. Wat wens je nog meer?

In Flevoland vind je vele vakantieparken die aan het water gelegen zijn. Dit maakt je vakantie des te leuker; je kunt bijvoorbeeld heerlijk zwemmen of één van de watersporten beoefenen.