Zuid Holland

Landal Strand Resort Ouddorp Duin
Westerweg 18, 3253 LX Ouddorp
  • Indoorspeelplaats met binnenterras
  • Restaurant en overdekt zwembad
  • Moderne villa's in een duinlandschap
Vakantiepark Duinrust
Randweg 6, 2204 AL Noordwijk
  • Luxe bungalows
  • Gelegen aan de kust
  • Veel ruimte, rust en privacy
Vakantiepark Koningshof
Elsgeesterweg 8, 2231 NW Rijnsburg
  • Nabij het strand
  • Binnen- én buitenzwembad
  • Ideaal voor jonge gezinnen
Vakantie- en attractiepark Duinrell
Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar
TopParken Recreatiepark Noordwijkse Duinen
Kapelleboslaan 41, 2204 AJ Noordwijk

Zuid-Holland is met recht één van de belangrijkste provincies van ons land. Dit is onder andere aan de geografische ligging te danken; de haven van Rotterdam is bij uitstek de belangrijkste haven in ons land. Daarnaast is Zuid-Holland ook de ader van onze overheid; onder ander het Binnenhof is gevestigd in Den-Haag.

Overigens heeft Zuid-Holland nog meer te bieden. Dankzij de ligging grenst deze provincie namelijk ook direct aan de Noordzee. Voor dagjesmensen zijn de kustplaatjes in Zuid-Holland dan ook erg leuk. Met name Scheveningen is in de zomermaanden een favoriet plekje van vele Nederlanders.

Ontdek Zuid-Holland

Zuid-Holland is, zoals we al eerder zeiden, erg belangrijk voor Nederland. Het is dan ook één van de meest dichtbevolkte en meest geïndustrialiseerde gebieden van Nederland. De provincie heeft een totaaloppervlakte van zo’n 3400 vierkante kilometer en herbergt iets meer dan 3,5 miljoen inwoners. Deze inwoners vind je met name in de grote steden terug; onder andere Den Haag, Rotterdam, Gouda, Zoetermeer, Leiden en Schiedam zijn behoorlijk grote plaatsen.

Naast alle steden heeft Zuid-Holland dus ook vele industriële gebieden. Onder andere Shell heeft een ongelooflijk groot gebied in Zuid-Holland; dit wordt aangeduid als Shell-Pernis. Eigenlijk vind je dergelijke industriële gebieden in meerdere gebieden in Zuid-Holland. Ook de Maasvlakte is namelijk één en al industrie.

Bezienswaardigheden Zuid-Holland

Als je een bezoekje aan Zuid-Holland wilt brengen, is een bezoekje aan Rotterdam en/of Den Haag aan te raden. Deze plaatsen zijn behoorlijk gezellig, hebben vele leuke eettentjes en hebben leuke bezienswaardigheden. Maar, ook een bezoek aan Leiden is aan te raden. Leiden is met recht één van de mooiste steden van deze provincie.

Maar, naast deze steden heeft Zuid-Holland nog meer te bieden. Onder andere de Keukenhof en de Bollenstreek zijn ongelooflijk populair bij toeristen. Met name op warme dagen is het één grote wirwar van mensen op deze plekken.

Zoals we eerder al zeiden, is ook Scheveningen ontzettend populair. Een bezoekje aan dit stadje staat garant voor een hoop plezier op de boulevard, het strand en in de zee.

Vakantieparken in Zuid-Holland

In Zuid-Holland vind je vele vakantieparken terug. Deze vakantieparken zitten soms in dichtbevolkte gebieden, maar ook in de natuurgebieden in Zuid-Holland vind je vakantieparken terug. Over het algemeen zijn de vakantieparken in Zuid-Holland netjes, schoon en keurig verzorgd.