Vakantiepark.com

Landschapspark Striks Erve

Niet ver van Meppel, precies op de grens tussen Overijssel en Drenthe en verscholen tussen het groen, ligt Landschapspark Striks Erve. Een karaktervol park voor zowel jong en oud.

Accommodaties van Landgoed Eysinga State

Het park is kleinschalig opgezet met 44 accommodaties. Het zijn echte authentieke Nederlandse boerderijtjes die verspreid zijn over en zestal pleintjes. Je kunt kiezen uit vier tot zespersoons huisjes, veelal met een open haard of sfeerhaard en in sommige woningen beschik je zelfs over een bubbelbad of infraroodsauna.

Faciliteiten van Landgoed Eysinga State

Op het vakantiepark zijn voor kinderen een aantal speeltoestellen. Ook is er een jeu- de-boules baan. Leuk voor volwassenen en kinderen. Het park heeft geen eigen zwembad, maar in het nabije Balkburg ligt het Heuveltjesbosbad. Ook het openluchtzwembad in De Wijk is een aanrader. Informeer bij de receptie over de fiets- en wandelmogelijkheden, want deze zijn er natuurlijk volop in deze natuurrijke omgeving. Ook zijn zij in staat je te informeren over musea en attracties in de omgeving. Landschapspark Striks Erve ligt in het dorpje Reestdal, wat als ‘schilderachtig’ wordt omschreven. Het ligt midden in prachtige natuurgebieden en gezellige dorpen en steden. Op loop- en fietsafstand ligt de boswachterij Staphorst waar je indrukwekkende naaldwouden, heidevelden en een zwemvijver met zandstrandjes aantreft. Staphorst en Rouveen zijn plaatsjes waar je karakteristieke boerderijen vindt en dan is er nog De Wijk, met zijn imposante molen “De Wieker Meule” gebouwd in 1829. Tot slot zijn landgoed Dickninghe en de beeldentuin achter Chateau Hotel Havixhorst absoluut de moeite waard. Wat verder weg, op een halfuurtje rijden vindt je het prachtige Giethoorn, ook wel het Venetië van het Noorden genoemd en verglijkbaar met Giethoorn, maar net wat kleinschaliger, het dorpje Wanneperveen.

Landschapspark Striks Erve aanbiedingen
Landschapspark Striks Erve
Algemene faciliteiten
  • Pinautomaat
  • Vuurwerkvrij
Sport & actief
  • Fietsverhuur
  • Jeu De Boules

Andere leuke vakantieparken