Vakantiepark.com

Wat te doen in Drenthe? Welke bezienswaardigheden je gezien moet hebben!

Voor een leuk weekendje weg of voor een leuke vakantie hoef je niet naar het buitenland te gaan. Nee, ons kleine kikkerlandje heeft ongelooflijk veel te bieden. Zo kan je de prachtige natuur in bijvoorbeeld de Veluwe of in Limburg ontdekken. Ook is het absoluut aan te raden om een bezoek aan het hoge Noorden te brengen. Zowel de provincies Groningen, Friesland als Drenthe hebben een hoop vertier te bieden. In dit artikel geven we dan ook vraag op de vraag ‘Wat te doen in Drenthe?’.
Als je een leuke periode wilt hebben, hoef je echt niet naar het buitenland te gaan. Nee, Drenthe is een stuk dichter bij huis en heeft ongelooflijk veel te bieden. Bovendien kan je jouw eigen taal spreken en heb je ook niet met een vreemde valuta te maken. Kortom: ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Kijk dan zeker eens naar Drenthe, bekijk hier direct alle vakantieparken in Drenthe. Om je een handje op weg te helpen, hebben we allerlei tips en bezienswaardigheden voor jou op een rijtje gezet.

Informatie over Drenthe


Voordat we overgaan tot het benoemen van de bezienswaardigheden willen we graag inzoomen op Drenthe. Drenthe is een provincie gelegen in het noordoosten van ons land. In het noorden grenst Drenthe aan Groningen, in het oosten aan Nedersaksen (Duitsland), in het zuiden aan Overijssel en in het westen aan Friesland. Dankzij de ligging is Drenthe prima aan te rijden vanuit heel Nederland.
De hoofdplaats van de provincie Drenthe is Assen. Een stad met ruim 67.000 inwoners. Assen is echter niet de grootste stad van de provincie. Nee, in Emmen wonen ruim 107.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van de provincie Drenthe.
Tijdens een bezoek aan Drenthe is een bezoekje aan Emmen en Assen dan ook zeker aan te raden. Ook op het gebied van prachtige natuur heeft Drenthe ongelooflijk veel te bieden. Hieronder hebben wij dan ook de belangrijkste bezienswaardigheden van Drenthe op een rijtje gezet.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Drenthe


We gaven het hierboven al even aan: de provincie Drenthe heeft meerdere bezienswaardigheden te bieden. Deze bezienswaardigheden variëren van prachtige stadjes tot aan pittoreske dorpjes. Ook de natuurgebieden en de hunebedden spreken tot de verbeelding. Ben je benieuwd naar alle bezienswaardigheden van Drenthe? Lees dit artikel dan zeker even door!

De hunebedden

Tijdens een bezoek aan Drenthe kan je eigenlijk niet om de hunebedden heen. Als je wel eens iets over de hunebedden gelezen hebt, weet je dat hier een bepaalde mythe om heen hangt. Het is een bijzonder gezicht om her en der hunebedden te zien liggen. In Drenthe zie je ongelooflijk veel van deze hunebedden, waarbij het grootste hunebed nabij de plaats Borger ligt.
Weet jij waar deze hunebedden voor gebruikt worden? Volgens de overleveringen werden de hunebedden gebruikt als grafkamers. Dit vond plaats in de nieuwe Steentijd; deze periode begon ongeveer 11.000 jaar voor Christus.
Als je bij een hunebed staat te kijken, zie je pas hoe bijzonder dit verschijnsel is. Als de hunebedden daadwerkelijk al uit de nieuwe Steentijd komen, zijn het bijzonder oude ‘bouwprojecten’. Uitermate interessant om eens naar te kijken. Absoluut een aanrader dus gedurende je bezoek aan Drenthe!

Assen

De hoofdstad van de provincie Drenthe is Assen; een bezoek aan deze stad is absoluut aan te raden. Voor de Drentenaren is het een stad waar men kan shoppen, waar men uit kan gaan en waar men een terrasje kan pakken. De stad is dan ook bruisend en levend te noemen. Met ruim 67.000 inwoners is er altijd voldoende te beleven in Assen.
Gedurende één weekend in het jaar staat Assen compleet op zijn kop. Dat is tijdens de TT Assen; een belangrijke motorrace. Tijdens dit weekend wordt een motorrace gehouden, maar zijn er ook bijzonder veel evenementen in de stad zelf georganiseerd.
Al met al is een bezoek aan Assen absoluut aan te raden. Het is een fraaie stad waar altijd wel iets te beleven valt. Zeker tijdens het weekend van de TT Assen is de stad bijzonder bruisend te noemen. Wil je dichtbij Assen verblijven? Dan kun je eens kijken naar vakantiepark Witterzomer in Assen. Dit ligt tegen Assen aan op een mooie rustige plek.

Kasteel van Coevorden

Ben je een liefhebber van prachtige gebouwen? Dan kan je ongetwijfeld het kasteel van Coevorden waarderen. Dit kasteel is werkelijk waar prachtig te noemen en is een ware eye catcher in de provincie Drenthe. Volgens de verhalen is het kasteel al in 1024 gebouwd. Na een flinke restauratie in 1522 werd het kasteel ook als gemeentehuis en ziekenhuis gebruikt.
Tegenwoordig vind je in het Kasteel van Coevorden onder ander een restaurant, een hotel en een feestgelegenheid terug. Op een lekkere zomer/lente dag is het heerlijk om een stukje te fietsen en een bezoekje aan het kasteel te brengen. Het Kasteel ziet er fraai uit en is prima onderhouden.

Nationale Parken

In Drenthe vind je meerdere Nationale Parken terug. Dit geeft duidelijk aan dat de natuur in Drenthe bijzonder fraai is. In de drie Nationale Parken van Drenthe kan je genieten van de prachtige omgeving én van de rust. De rust die hier heerst, ga je in overige delen van Nederland zeker niet vinden. Het is geweldig om door de Nationale Parken heen te fietsen of te wandelen. Geniet van de rustgevende en fraaie natuur.
Een bijzonder kenmerk van de Nationale Parken in Drenthe is veelzijdigheid van de natuur. Je vindt hier namelijk uitgestrekte heide, maar ook dichtbegroeide bossen, een beekdal en een zandverstuiving.
Overigens zijn in deze Nationale Parken ook de hunebedden terug te vinden. Tijden een fiets- of wandeltocht kan je dus genieten van de prachtige natuur en de indrukwekkende hunebedden. Tijdens een bezoek aan Drenthe mag een dag(deel) in de Nationale Parken dan ook zeker niet ontbreken. Het is een stukje Nederland zoals je dat nergens anders tegen komt!

Emmen

In de provincie Drenthe is de stad Emmen verreweg de grootste. Met ruim 107.000 inwoners is het de grootste stad van de gehele provincie. Wat je in deze stad zoal kunt doen en kunt vinden? Wel, je kunt hier Wildlands vinden. Deze dierentuin is gelegen in Emmen en bevat vier verschillende gebieden. Deze vier verschillende gebieden verwijzen allemaal naar een bepaald wereldgebied. In de dierentuin kan je uiteenlopende dieren vinden, waarbij je bijvoorbeeld ook tussen de apen heen kunt lopen.
Wildlands Adventure Zoo Emmen is één van de mooiste dierentuinen van het land. Als je in Drenthe bent, is een bezoek dan ook zeker aan te raden. Voor zowel jong als oud is deze dierentuin bijzonder leuk.
Wil je een gehele dag in de dierentuin doorbrengen? Dan kan je ’s avonds nog heerlijk de stad in om een hapje te eten. In Emmen vind je vele leuke cafetaria’s en restaurantjes terug. Met name in de warmere maanden bruist de stad en zitten de terrassen vol. Maar ook op een regenachtige dag is Emmen een goede uitvalsbasis, je vindt er groot overdekt winkelcentrum waar je prima een dagje kan shoppen. Wil je vlakbij Emmen verblijven op een vakantiepark? Dan raden wij Centrparcs Parc Sandur aan, dit ligt in Emmen.

Kamp Westerbork

In de provincie Drenthe kan je ook de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog bezoeken. Kamp Westerbork was één van de vluchtelingenkampen en is door de jaren heen goed bewaard gebleven. Een bezoek aan Kamp Westerbork is dan ook uiterst interessant te noemen.
Bij Kamp Westerbrok vind je ook het Herinneringscentrum terug. Een soort van museum waarin er meer over de geschiedenis van het kamp verteld wordt. Zo deed het kamp dienst als vluchtelingenkamp, maar ook als militair- en doorgangskamp. In de Tweede Wereldoorlog werd het kamp door de Duitsers gebruikt om vele Nederlanders naar de vernietigingskampen te transporteren.
Het Kamp Westerbork is te vinden nabij het plaatsje Hooghalen. Een bezoek aan het kamp is zeker aan te raden, maar houd wel rekening met bijzonder indrukwekkende beelden. Vlakbij kamp Westerbork vind je vakantiepark Landgoed Het Grote Zand. Vanaf dit vakantiepark loop je zo naar Kamp Westerbork.

Drents museum


Ook voor musea liefhebbers is er voldoende te vinden in Drenthe. Het levende bewijs hiervan is het Drents museum. Dit museum bevat allerlei verhalen en objecten uit de geschiedenis van de regio. Een belangrijk onderdeel van dit museum is het meisje van Yde. Dit lijk werd in 1987 gevonden. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit meisje tussen 54 voor Christus en 128 na Christus in de regio van Drenthe geleefd heeft.

Dat is niet het enige indrukwekkende dat je kunt vinden in het Drents museum. Dit museum bevat eigenlijk alles wat met de geschiedenis van Drenthe te maken heeft. Uitermate leuk en interessant om eens een bezoekje aan te brengen.

Zuidlaardermarkt

Tot slot willen we de Zuidlaardermarkt aanstippen. Deze markt is iedere derde dinsdag van oktober en heeft een lengte van ongeveer 4 kilometer en doet dienst als een handelshuis voor paarden. Mensen uit heel Europa komen naar de Zuidlaardermarkt toe om te handelen in paarden. Al ruim 800 jaar is deze plaats de bakenmat voor de handel in paarden.
Door de jaren heen hebben er enkele veranderingen hier plaatsgevonden. Zo worden tegenwoordig ook andere dieren op deze markt verkocht. Mocht je in de buurt van Zuidlaren zijn, is een bezoek aan de Zuidlaardermarkt absoluut aan te raden. Naast de Zuidlaardermarkt die enkel maar 1 keer per jaar wordt gehouden is Zuidlaren een prachtig toeristisch dorp, dit dorp is zeker de moeite waard om te bezoeken. Rondom dit dorp kun je prachtig fietsen en wandelen en genieten van de prachtige natuur. Vlakbij zuidlaren op loopafstand vind je vakantiepark Landal de Bloemert dit is een prachtig vakantiepark met luxe huisjes aan het water gelegen.

Een bezoek aan het mooie Drenthe is zeker de moeite waard!

Hebben bovenstaande bezienswaardigheden je warm gemaakt voor een bezoek aan Drenthe? Dat kunnen we ons goed voorstellen. De provincie Drenthe heeft veel te bieden; van hunebedden in de Nationale Parken tot aan een indrukwekkend vluchtelingenkamp uit de Tweede Wereldoorlog.
Je kunt de dagen in Drenthe dan ook op een zeer gevarieerde manier invullen. Wat houdt jou nog tegen? Plan een vakantie naar Drenthe is en geniet van dit prachtige stukje Nederland!

Andere leuke vakantieparken