Vakantieparken Tsjechië

In het oosten van Europa zijn meerdere landen bijzonder populair aan het worden. Dat geldt voor bijvoorbeeld Polen, maar ook zeker voor Tsjechië. Dit land is nog niet heel lang een zelfstandig land. Mede daarom is dit land nog in ontwikkeling. Het is echter nu al duidelijk te zien dat steeds meer toeristen naar Tsjechië trekken.

Ontdek Tsjechië

Tsjechië, officieel de Tsjechische Republiek genoemd, is één gemiddeld land wat betreft landoppervlakte. Het landoppervlakte is in totaal ruim 78 duizend vierkante meter. Op dit stuk land wonen meer dan 10,5 miljoen mensen. Deze mensen wonen in één van de steden, zoals Praag en Liberec. Maar, ook in de plattelandsgebieden wonen vele Tsjechen.

Overigens is het niet helemaal terecht om Tsjechië als een Oost Europees land te benoemen. Volgens de wereldkaart ligt Tsjechië namelijk meer in Centraal-Europa. Het grenst in ieder geval aan vele landen: Duitsland, Polen, Slowakijë en Oostenrijk. Pas sinds 1993 is Tsjechië een zelfstandig land, voorheen was het een onderdeel van Tsjecho-Slowakije.

Bezienswaardigheden in Tsjechië

Onder toeristen is met name de hoofdstad Praag ontzettend populair. Dat is niet zonder reden. Praag is, naar onze bescheiden mening, één van de mooiste steden van Europa. Onder ander het grote stadsplein, inclusief bijzondere astronomische klok, is ontzettend mooi. Ook bevindt zich op een hoger gelegen gedeelte een mooi kasteel; vanaf daar heb je een fenomenaal uitzicht over deze wereldstad.

Maar, ook het Reuzengebergte, de vele bier brouwerijen en het Lipnomeer kunnen op veel belangstelling rekenen. Al met al is Tsjechië een behoorlijk gevarieerd land.

Tsjechische evenementen

In Nederland kan je vele verschillende evenementen terugvinden. Veel van deze evenementen bevinden zich in één van de grote steden. Maar, ook op het platteland zijn vele evenementen terug te vinden. Dit varieert van hippe festivals tot aan feesten waarbij de historie van het land centraal staat.

Vakantieparken in Tsjechië

In zowel de winter als in de zomer is Tsjechië een prima land om te bezoeken. Het kan winters namelijk behoorlijk koud worden, inclusief een behoorlijk pak sneeuw. In de zomer kan het echter ook heerlijk warm worden. Onder meer dankzij dit klimaat bevinden zich in Tsjechië meerdere vakantieparken. Deze vakantieparken zien er fraai uit, zijn over het algemeen goed onderhouden en bieden de gewenste faciliteiten.

Scroll naar top