Vakantiepark.com

Top 10 mooiste kustplaatsen van Nederland

In Nederland bevinden zich talloze kustplaatsen waar je heerlijk van de zon kan genieten. Met meer dan 500 kilometer aan kustlijn heb je veel keus voor een gezellig dagje uit of als ideale vakantiebestemming. In dit artikel omschrijven wij de 10 mooiste kustplaatsen van Nederland en willen je hiermee inspireren voor een leuke vakantie! Bekijk alle vakantieparken in Nederland voor een heerlijk verblijf vlakbij een van de onderstaande kustplaatsen. Als de zon doorkomt worden de meeste stranden al bezet door zonnebaders of watersporters. Hieronder lichten wij de top 10 mooiste kustplaatsen van Nederland voor jou uit!

Callantsoog 

Eén van de oudste badplaatsen ligt in Noord – Holland genaamd Callantsoog. Je hebt hier voldoende ruimt op het brede strand om lekker tot rust te komen. Je kan uitgebreid zonnen, spellen spelen, wandelen of fietsen in het duingebied. Daarnaast heeft Callantsoog een gezellig centrum met winkels, terrasjes en restaurants. Zowel in de zomer als de winter kan je hier naartoe om van de omgeving te genieten.

Ameland

In het noorden van het land ligt een klein Waddeneiland. Het behoort tot één van de mooiste gebieden van Nederland. Ameland is een eiland waar je heerlijk tot rust kan komen op de brede zandstranden. Een strandwandeling is dan ook zeker een must om te doen! Door de duinen en heide zijn leuke wandel en fiets paden gemaakt, zo kan je het eiland goed verkennen. Breng een bezoek aan een kaasboerderij, bierbrouwerij of de korenmolen op dit mooie eiland. 

Schiermonnikoog

Het strand van Schiermonnikoog behoord tot de breedste van Europa. Daarmee is er genoeg plek voor iedereen die hier op vakantie wilt gaan. Dit eiland bestaat veelal uit strand en duinen waar een strandwandeling niet mag missen. In het gelijknamige dorp zijn veel voorzieningen waardoor je je kan vermaken. Er zijn leuke winkels en terrassen waar je de dag kan eindigen. Er wordt veel gekookt met specialiteiten uit het Waddengebied wat het extra leuk maakt om hier te eten. 

Egmond aan Zee 

Het strand van Egmond aan Zee heeft veel te bieden. Zonaanbidders kunnen heerlijk op het strand liggen en fietsers of wandelaars kunnen via de duinen naar Bergen aan Zee. Daarnaast kan je hier prima vliegeren of een duik in de zee nemen. De vuurtoren J.C.J van Speijk is een trots van de inwoners. Het is het meest gefotografeerde bouwwerk van de omgeving. Hij is nog actief en daarmee één van de oudste werkende vuurtorens van Nederland. In het centrum zijn leuke winkels, vissershuisjes en restaurants waar je de dag kan eindigen.

Texel

Het grootste Waddeneiland is het mooie Texel, hij is maar liefst 25 kilometer lang en 8 kilometer breed. Daar hoort 18 kilometer strand bij waar je heerlijk in de zon kan liggen of strandwandelingen kan maken. Omdat het eiland zo groot is, is de kans groot dat je op veel plekken alleen bent. Je kan dus heerlijk van alle rust genieten op een prachtige plek. Leuke bezienswaardigheden zijn: de rode vuurtoren, het zeeaquarium, natuurmuseum en het Walvisvaarders huisje. Voor een mooi uitzicht over het hele eiland kan je De Hoge Berg beklimmen. 

Cadzand-Bad

Cadzand-bad is de meest zuidelijke badplaats in Nederland. Bij eb wandel je over het strand naar het natuurgebied het Zwin. Je kan hier naar haaientanden en schelpen zoeken omdat de Deltawerken de stromingen hebben veranderd. Langs de oude dijken kan je mooie wandelroutes volgen met uitzicht over prachtige landschappen. Bij de boulevard bevindt zich het langste kunstwerk van Europa. Het is een reeks neoklassieke pilaren en lampen van 1100 meter lang. De meeste tijd zal je doorbrengen op het prachtige strand waar je heerlijk van de zon kan genieten. 

Bergen aan Zee

Midden in het Noord-Hollands Duinreservaat ligt het mooie Bergen aan Zee. Er zijn prachtige wandel en fietsroutes gemaakt dwars door de duinen. Op de kilometerslange stranden valt genoeg te beleven. Het is een populaire surfplek omdat er goede golven zijn maar je kan uiteraard heerlijk van de zon genieten. In de buurt ligt het kunstenaarsdorp Bergen gelegen waar veel kunstenaars hun werk tentoonstellen. Daarnaast wordt hier jaarlijks het evenement Jazz and Sail festival gehouden met leuke muziek. Voor de kinderen is er nog een zeeaquarium met bijzondere vissen.

Zandvoort

Onder veel toeristen maar ook de Nederlanders is Zandvoort toch wel de badplaats van Nederland. Het is een leuke plaats met een aangrenzende strand. Het word omringd door duinen en de Noordzee, een ideale plek voor watersporten. Naast gelegen ligt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland met de Amsterdamse Waterleidingduinen. Je kan prachtige wandel en fietstochten maken en de omgeving verkennen. Er zijn maar liefst 38 strandtenten waar je een drankje kan doen.

Scheveningen

Deze badplaats staat bekend om zijn levendige boulevard, restaurants en leuke strandtenten. De grote pier is één van de trekpleister en valt gelijk op in de skyline. Vanuit het reuzenrad heb je een mooi uitzicht over de omgeving, daarnaast bevinden zich er restaurantjes en zelfs een hotel. Het strand is lekker breed waardoor je altijd wel een vrije plek kan vinden om lekker te relaxen. 

Kijkduin

Wil je tijdens je vakantie nou echt genieten van de ultieme rust? Dan is Kijkduin de perfecte bestemming daarvoor. Het heeft een prachtig strand en het is er heerlijk rustig met weinig strandtenten en veel natuur. Tijdens een strandwandeling zal je dus ook weinig mensen tegenkomen en kan je af en toe rusten bij één van de weinige strandpaviljoens. Er zijn weinig voorzieningen maar inruil daarvoor is veel natuur bewaard gebleven. Het is een leuke bestemming voor een dagje uit of weekendje weg.

Andere leuke vakantieparken