Vakantiepark.com

Top 10 bezienswaardigheden van Duitsland

Duitsland is een enorm veelzijdig land. Je hebt er prachtige natuur met bergen, valleien en bossen. Maar ook kom je oude ruïnes tegen en prachtige gebouwen met een verleden. Ontdek de vele steden waar je de cultuur van Duitsland in kan vinden. Bezoek de Berlijnse Muur, Slot Neuschwanstein of het Zwarte Woud. Ga jij binnenkort op vakantie naar Duitsland? Wij lichten de top 10 bezienswaardigheden van Duitsland uit!

Berlijnse Muur

Wereldwijd is de Berlijnse Muur in de stad Berlijn erg bekend. Tussen 1961 en 1989 verdeelde de muur het communistische oosten met het kapitalistische westen. Voor vele families was dit een verschrikkelijke tijd, want ze werden door de muur uit elkaar gehaald. Toch probeerde ze op creatieve manieren over de muur te komen. Bij de grenspost Checkpoint Charlie kan je alle informatie krijgen over deze beroemde muur. Op sommige stukken staat de muur nog overeind, waaronder bij East Side Gallery.

Zoo Berlin

Deze dierentuin is in 1844 geopend, daarmee is het de oudste dierentuin van Duitsland. Hij word druk bezocht en is onder andere door de ijsbeer Knut erg bekend geworden. Hier kan je dieren zoals Aziatische olifanten, wolven, apen en reuzenpanda’s bekijken. De verblijven worden zo natuurlijk mogelijk na gemaakt waardoor de dieren zich thuis voelen. Dierenverzorgers voeden de dieren op vaste tijden en geven de bezoekers dan informatie over de dieren. 

Dom van Keulen

De Dom van Keulen is dankzij de relikwieën van de Drie Koningen een echte bedevaartsoord geworden. Het is de grootste kathedraal van Duitsland en heeft een belangrijke positie in het Christelijk geloof. Hij staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is een bekend symbool van Duitsland. Door de gotische uitstraling is het de moeite waard om deze kathedraal te bezoeken. Hij is zeer imposant en eindelijk na zes lange eeuwen bouwen klaar.

Slot Neuschwanstein

In het mooie Beieren staat één van de beroemste hoogtepunten van het land: Slot Neuschwanstein. Hij dateert uit de 19e eeuw gelegen bovenop een berg. Het ziet er erg sprookjesachtig uit en het is een echte fotogenieke plek. Alleen met een gids kan je het kasteel bezoeken waar je van te voren kaartjes moet reserveren. Je kan ook van het prachtige uitzicht genieten vanaf Marienbrücke. Deze plek mag je niet voorbij laten gaan als je in de buurt bent.

Nürburgring

Onder de liefhebbers van Formule 1 is dit een plek die zeker bezocht moet worden. Dit circuit werd bereden door de Formule 1, maar na het ongeluk van Niki Lauda werd het door de Formule 2 gereden. Het is een gevaarlijk circuit waar regelmatig ongelukken gebeuren. Je kan er met je eigen auto rijden en voelen hoe het is om een echte coureur te zijn. Vele grote namen zoals Fernando Alonso en Ralf Schumacher rijden hier nog wel is een rondje.

Brandenburger Tor

De enige stadspoort in Berlijn die bewaard is gebleven is de Brandenburger Tor. Vele speciale gebeurtenissen hebben bij dit monumentale gebouw afgespeeld. Één van de belangrijkste was de val van de Berlijnse Muur in 1989. Daarbij werd de eenmaking van het moderne Duitsland gemaakt. Je kan dit monument vinden bij de Reichstag en vele andere bezienswaardigheden. 

Saksisch Zwitserland

Onderdeel van het Elbezandsteengebergte is het prachtige Saksisch Zwitserland. Je kan hier mooie wandelingen maken en genieten van spectaculaire uitzichten. Er staan enorme rotsformaties verscholen tussen veel groen.  Een hoogtepunt is het uitzicht op de Basteibrug, het heeft een sprookjesachtig karakter en  is gebouwd in 1851. Maak mooie klims in dit unieke gebied en geniet van de prachtige natuur.

Europa Park

Duitsland heeft meerdere pretparken waar je je dagen kan vermaken. Eén daarvan is Europa Park, minder bekend maar even groot is Disneyland Parijs. Je hebt er achtbanen, wildwaterbanen, bobsleebanen en animatiefiguren. Er zijn 15 themagebieden en diverse landenthema’s. Alle ontwerpen en de aankleding hiervan word door de Nederlandse ontwerper Michel den Dulk gemaakt. In het gebied van Nederland staat de Vliegende Hollander en de Piraten in Batavia. Het is geschikt voor alle leeftijd en families.

Zwarte Woud

In het zuidwesten van Duitsland ligt het gebied het Zwarte Woud. Het bevat vele natuur hoogtepunten en prachtige dorpjes die je kan bezoeken. Proef de lokale gerechten in één van de restaurants en geniet van een drankje bij een terras. Een typisch drankje is Kirschschnapps met een broodje Schwarzwälder Schincken. Dit is een goede afsluiter als je een lange wandeling of een fietstocht hebt gemaakt. Ontdek de watervallen van Triberg en het prachtige stuk bos.

Schloss Heidelberg

Eén van de bekendste ruïnes van Europa is het Schloss Heidelberg. Het is al eeuwenoud en aardig afgetakeld. Dit komt door de akkefietjes tussen Lodewijk de veertiende en de Paltse keurvorsten. Gelukkig zijn er nog veel delen intact waardoor je het kasteel nog kan bezoeken. Je hebt een prachtig uitzicht vanuit het kasteel over de Königstuhl heuvel. 

Andere leuke vakantieparken