Ontdek vakantieparken in Slovenië

In het Oosten van Europa bevinden zich vele interessante landen. Deze landen zijn nog volop in ontwikkeling, maar worden steeds populairder onder toeristen. Hierbij hebben we het onder andere over Polen en over Rusland, maar ook zeker over Slovenië. Dit land heeft ongelooflijk veel te bieden en is voor velen nog een grote onbekende.

Landenbeschrijving Slovenië

Slovenië is in het midden/oosten van Europa gelegen en wordt omring door meerdere landen. In het noorden bevindt zich Oostenrijk, in het westen bevindt Italië zich en in het zuiden grenst Slovenië aan Kroatië. Tot slot ligt aan het noordoosten ook nog Hongarije als buurland van Slovenië. Dankzij deze ligging is Slovenië ook een prima land om tijdens een roadtrip aan te doen.

Slovenië heeft ongeveer 2 miljoen inwoners; deze inwoners wonen verdeeld over ongeveer 20 duizend vierkante meter. Overigens is Slovenië pas sinds 1991 een soevereine staat. Voorheen behoorde het tot Joegoslavië.

Bezienswaardigheden Slovenië

Slovenië is ontzettend rijk wat betreft natuur. In het westen grenst het land aan de prachtige Adriatische Zee. Deze regio van Slovenië gaat dan ook gepaard met mooie kustlijnen en prachtige omgeving. Dat geldt ook voor de grens van Oostenrijk; hierop bevindt de bergkam de Karawanken zich. De Karawanken zijn een deel van de Alpen en zien er simpelweg fenomenaal uit. Voor natuurliefhebbers is Slovenië dan ook één grote bezienswaardigheid.

Voor liefhebbers van grotere steden is de hoofdstad Ljubljana een ware aanrader. Deze stad ziet er nog enigszins Oost Europees uit, waardoor je unieke architectuur terug kan vinden. Bovenal is het een gezellige stad met vriendelijke mensen.

Sloveense evenementen

In Slovenië worden vele uiteenlopende evenementen georganiseerd. In het voorjaar is bijvoorbeeld Spring flower Show & Gardening één van de populairste festivals. Dit festival is puur gericht op het gebied van bloemen en planten.

In de hoofdstad Ljubljana worden ook meerdere leuke evenementen georganiseerd, zoals de Druga Godba. Een leuk festival op het gebied van wereldmuziek.

Vakantieparken in Slovenië

Slovenië is een land dat, wat betreft vakantievoorzieningen, in opbouw is. Hierdoor worden er op meerdere plekken in het land nieuwe vakantieparken aangelegd. Deze vakantieparken zijn allemaal netjes, schoon en bieden moderne faciliteiten aan. Wij kunnen niks anders dan je aanrader om een dergelijk vakantiepark in Slovenië te bezoeken. Je zult er geen spijt van krijgen. Bij binnenkomst in dit land ben je direct onder de indruk van de natuur, de vriendelijke mensen en de gezellige sfeer.

Scroll naar top