RCN Vakantiepark De Roggeberg

RCN Vakantiepark De Roggeberg aanbiedingen

Stuur deze pagina door: Whatsapp Telegram Messenger

Informatie over RCN Vakantiepark De Roggeberg

Vlakbij de grens tussen Drenthe en Friesland, in Appelscha, ligt RCN de Roggeberg. In deze omgeving kan je nog eindeloos fietsen en wandelen zonder een (snel)weg tegen te komen. Het park zelf heeft veel faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een klimtoren, een overdekte speelplaats, een waterspeelplaats, een openluchtzwembad, een binnenzwembad, sportvelden, een golfbaan…Daarnaast zijn er eetgelegenheden op het park en je kan een fiets of een skelter huren.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Het is een van de grootste natuurgebieden van Nederland: ruim zesduizend hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden vormen dit Nationaal Park. Het geniet de bijzondere status als Natura 2000 gebied. Natura 2000 wil zeggen dat het onderdeel uitmaakt van een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Laat u verrassen en doe een fietsexcursie samen met een gids van Staatsbosbeheer. In het Drents-Friese Wold staat een uitkijktoren van 33 meter hoog. Van hier heb je een mooi uitzicht over Leeuwarden, Groningen en Coevorden. Eerder stond er op deze plek een driehonderd jaar oude eik. Iedereen kan genieten van het uitzicht, want er is een lift.

Appelscha

Voor de kinderen is het leuk om attractiepark Duinen Zathe aan te doen. Het is een attractiepark voor kinderen van alle leeftijden. Bij Gotcha Outdoor Lasergames Appelscha kan je de strijd aangaan met vrienden of familie. Als je van klimmen en klauteren houdt ga dan dan naar De Jongens van Outdoor Appelscha. Appelscha heeft ook een golfbaan die goed aansluit op de natuurlijke omgeving en die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.

Cultuur en historie

Voor wat betreft cultuur en geschiedenis is er ook genoeg te beleven in de buurt van RCN de Roggeberg. In Frederiksoord is het museum De Veenkoloniën. Verder is er het museumdorp Orvelte met veel historische bezienswaardigheden en in het Drentse Veenhuizen vind je het Gevangenismuseum, maar ook de Koffie- en Theetuin Zunneschien, waar ook vaak kunstenaars exposeren in de theetuin. Tenslotte heeft Drenthe natuurlijk de beroemde hunebedden.

Nieuwste parken