Vakantieparken in Polen

Polen, het land van een prachtige historie, zeer fraaie steden en mooie plattelandsgebieden. Eigenlijk heeft Polen alles waar je naar op zoek bent. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen voor een vakantie naar Polen trekken. Je kunt de prachtige steden in Polen bezoeken, maar je kunt ook van de natuur en de rust gaan genieten.

Landenbeschrijving Polen

Polen is gelegen in het Oosten van Europa en heet officieel de Republiek Polen. Het land grenst aan onder andere Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne en Litouwen. Door deze ligging is Polen prima aan te reizen vanuit Nederland. Je kunt de auto pakken, maar je kunt ook op één van de luchthavens vliegen.

Ongeveer 40 miljoen mensen zijn woonachtig in dit behoorlijke grote land. Het totale oppervlakte is namelijk ruim 311 duizend vierkante meter. Ter vergelijking: Nederland heeft een landoppervlakte van ongeveer 41 duizend vierkante meter.

Bezienswaardigheden in Polen

De meest populaire bezienswaardigheden zijn de steden in Polen. Dit geldt voor bijvoorbeeld de hoofdstad Warschau; een ontzettend leuke, hippe en interessante stad. Dat geldt echter ook voor bijvoorbeeld Katowice, Krakau en Gdansk. Deze steden hebben allemaal hun eigen, unieke kenmerken.

Ook kan je nog indrukwekkende bezienswaardigheden vinden van de Tweede Wereldoorlog. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het voormalig concentratiekamp Auschwitz. Een bezoek aan dit concentratiekamp laat een ongekend diepe indruk achter en laat ons beseffen dat we ontzettend blij moeten zijn met de huidige vrijheid.

Poolse evenementen

In het hele land zijn verscheidene leuke evenementen vinden. Dit zijn bijvoorbeeld muziek festivals, maar ook de cultuur en historie van Polen komt bij vele evenementen om de hoek kijken. Een bekend voorbeeld hiervan is het Wianki festival. Bij dit festival staat de hele stad Krakau in het teken van entertainment.

Vakantieparken in Polen

Niet alleen de steden in Polen zijn interessant. Ook de plattelandsgebieden zijn prachtig, waarbij de natuur fenomenaal is. Mede daarom vind je door het hele land vakantieparken terug. Deze vakantieparken bestaan meestal pas een paar jaar. Dit is te wijten aan de val van het communisme; dit was pas in 1989. Sindsdien heeft het land zich op weten te bouwen. Voor een heerlijke vakantie is Polen hedendaags absoluut geschikt.

Scroll naar top