Vakantieparken Ierland

Ten Noordwesten van Nederland liggen meerdere eilanden; ook wel bekend is het Verenigd Koninkrijk. Toch behoren niet al deze eilanden tot het Verenigd Koninkrijk. Nee, Ierland is een zelfstandig functionerend land. Als vakantieland is Ierland niet al te populair onder Nederlanders. Dat is zeer spijtig, aangezien dit land bijzonder veel te bieden heeft. Onder andere de hoofdstad Dublin is een ware trekpleister voor toeristen.

Ierland in het kort

Ierland ligt samen met Noord-Ierland op een stuk eiland nog net iets boven Engeland. Noord-Ierland behoort wél tot het Verenigd Koninkrijk, maar Ierland zelf dus niet. Dit roept dan ook de nodige onrust op bij de grens tussen Ierland en Noord-Ierland. Dat geldt met name nu bij de onzekerheid over de Brexit.

In Ierland wonen ruim 5 miljoen mensen; het totale landoppervlakte is bijna 70.000 vierkante meter. Officieel dienen we overigens Ierland met de volgende benaming te benoemen: De Republiek Ierland. Voor het gemak wordt dit echter nagenoeg altijd afgekort naar simpelweg Ierland.

Bezienswaardigheden in Ierland

Ierland is een land van tradities. Dit zie je onder andere terug in de afdruk op de Ierse euromunten. Hierop kan je een Keltische harp zien; dit is één van de symbolen van het land. Je kunt in het hele land dan ook veel over deze harp terug vinden; dat geldt overigens ook voor de klaver.

Een échte toeristische trekpleister in Ierland is de hoofdstad Dublin. Deze hoofdstad is bijzonder populair bij toeristen en dat is niet zonder reden. Het is een bruisende, fraaie en gezellige stad. Als je op zoek naar leuke pubs en restaurantjes bent, zit je in Dublin sowieso goed.

Maar, ook de kustgebieden in Ierland zijn werkelijk waar prachtig. Hierbij is echt nog sprake van ongerepte natuur. Ook kan je in Ierland vele mooie wegen vinden. Als je van een autovakantie houdt, is dit absoluut een aanrader.

Ierse evenementen

In Ierland zijn vele evenementen te vinden die betrekking op muziek, eten en activiteit hebben. Mocht je Ierland gaan bezoeken, is het aan te raden om even te googelen op de plaatsnaam + het woord festival er achter. Op die manier kom je achter de leukste evenementen bij jouw vakantiebestemming in de buurt.

Vakantieparken in Ierland

Zoals we al zeiden, is Ierland nog niet bijster populair als vakantieland. Dat is erg spijtig, aangezien het land vele fraaie vakantieparken herbergt. Deze vakantieparken zien er strak en netjes uit. Bovendien zijn de vakantieparken van de nodige faciliteiten voorzien en ziet alles er strak uit. Als je echt van een leuke en onbezorgde vakantie wilt genieten, is de service op deze vakantieparken alles wat je nodig hebt.

Scroll naar top