Vakantieparken Engeland

Het land van de Scones, Sausages, High-Tea, Fish and chips, Queen Elizabeth en William Shakespeare. Een land van deftigheid en prachtige glooiende rotsen en bergen. Een land dat veel te bieden heeft en een rijke geschiedenis telt. Het is een land wat zeker niet op je lijstje mag ontbreken al is het alleen maar om Londen te bezoeken.

Informatie over Engeland

Engeland wordt ook wel het Verenigd Koninkrijk genoemd en bestaat uit de volgende staten: Noord-Ierland, Schotland en Wales. Al deze landen vormen samen met het Verenigd Koninkrijk een Soevereine staat. Van deze vier staten heeft Engeland het de meeste oppervlakte. Het Noorden bestaat uit Schotland en het Westen uit Wales, deze laatste staat grenst aan het Zuiden van Groot-Brittannië. Samen vormen zij dus Engeland en in totaal telt dit Koninkrijk 53 miljoen inwoners. Noord-Ierland hoort er ook bij maar dit ligt in het puntje van Ierland. Engeland staat bekend om haar deftige karakter, oude dichters en statigheid. Dit siert dit land en daarom is het alleen al een prachtig land om te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Engeland

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en het is een prachtige oude stad. Het is een stad die door vele culturen wordt bewoond en waar veel leven is. Londen is zo’n stad waar je een keer in je leven echt heen moet gaan. Zo zijn er in deze stad al ontzettend veel bezienswaardigheden zoals: de Big Ben, Buckingham Palace, London Eye, de Tower of London, Tower Bridge, Westminster Abbey, St Paul’s Cathedral en de Theems.
Naast Londen zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Engeland waar je zeker een keer heen moet. Zo vind je in Noord-Ierland prachtige glooiende groene heuvels en kliffen en het Unesco Werelderfgoed: “ de Giant’s Causeway”. Verder vind je in Engeland nog de Stonehenge, Lake Grasmere en de Glastonbury Tower. Schotland en Wales zijn op zichzelf al prachtige gebieden om te bezoeken. Je raakt in Engeland betoverd door de eeuwenoude cultuur en historie die je er echt voelt. Bezoek dit prachtige land dus zeker een keer.

Engelse evenementen

Engeland is op zichzelf al een land dat het waard is om te bezoeken, maar wil je het combineren met een leuk evenement kijk dan zeker volgend lijstje na:
Slapstick Festival in Bristol: wordt gehouden in januari.
Glastonbury Festival of Performing Arts, Glastonbury, Somerset: wordt gehouden rond eind juni.
Upfest in Bristol: wordt rond juli georganiseerd.
Dorset Seafood festival in  Weymouth & Portland: wordt gehouden in juli.
 

Vakantieparken in Engeland

Indien je naar een leuk vakantiepark wilt in Engeland kijk dan zeker eens bij Center Parcs. Center Parcs heeft namelijk een aantal prachtige vestigingen in dit mooie land. Daarnaast kun je ook gemakkelijk een huisje huren of terecht in een Bed & Breakfast.

Scroll naar top