Vakantiepark.com

Camping Alkenhaer

Een heerlijk ontspannen vakantie in een bosrijke omgeving. Misschien een beetje lezen in goed boek of af en toe een baantje trekken, maar vooral niet te veel moeten en volop genieten. Klinkt dat als een goed plan? Kom dan naar Camping Alkenhaer in Friesland, wat op de grens ligt van Friesland en Drenthe. Deze gezellige camping wordt omsloten door een bosrijke omgeving en biedt precies de juiste balans tussen ontspanning en leuke activiteiten

Faciliteiten van Camping Alkenhaer

De camping is ruim opgezet, en bestaat uit kleinere veldjes waar je genoeg ruimte hebt om je tent op te zetten en toch het gevoel van beschutting en privacy hebt. Er zijn kampeervelden met een algemeen watertappunt en velden waar je naast een eigen stroompunt ook een eigen watertappunt hebt. Daarnaast zijn er ook kampeervelden met eigen sanitair en speciale camper kampeervelden me camperservice. Je kunt ook een chalet of een trekkershut huren. Dan heb je toch het buitenleven gevoel zonder dat je een tent hoeft op te zetten. De trekkershutten zijn wat robuuster, en hebben een echt outdoor gevoel. Er zijn eenvoudige trekkershutten en luxe trekkershutten. De hutten zijn voorzien van een eigen keuken met kooktoestel en een kachel. De luxere hutten hebben ook een eigen toilet en warm stromend water. Wil je meer luxe en comfort dan wat je in een trekkershut krijgt, dan kies je voor een chalet. De luxe chalets hebben een ruime keuken met een eethoek en een woonkamer en aparte slaapkamers. Bovendien hoef je helemaal geen kampeerspullen mee te slepen.

Omgeving van Camping Alkenhaer

Als je van natuur houdt, dan ben je op Camping Alkenhaer op het juiste adres. De camping grenst aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold en ligt in de buurt van het uitgestrekte hoogveengebied Fochteloërveen. Je kunt hier wandelen of fietsen langs één van de vele routes die het gebied rijk is. Ook voor liefhebbers van de paardensport biedt de omgeving van de camping vele mogelijkheden. Je kunt al dan niet met je eigen paard of pony over de veel ruiterpaden zwerven. Golfliefhebbers kunnen terecht in het Golfpark De Hildenberg, met uitdagende hoogteverschillen en waterpartijen. En wil je ook nog een vleugje cultuur? Breng dan een bezoek aan het openluchttheater van Appelscha.

Camping Alkenhaer aanbiedingen
Camping Alkenhaer

Andere leuke vakantieparken