Vakantiepark.com

7 leuke auto spelletjes voor onderweg naar jouw vakantiebestemming

Eindelijk een vakantie geboekt? Misschien gaan jullie wel naar een vakantiepark in Frankrijk of naar Italië. Als dit niet de eerste keer is weten jullie dat lange autoritten soms een beetje saai kunnen worden. Dit is vooral herkenbaar voor ouders die met kinderen op vakantie gaan. Maar maak je geen zorgen, want we hebben de perfecte oplossing om die verveling weg te toveren en de rit nog leuker te maken. Wij hebben 7 leuke auto spelletjes die jij en je familie onderweg naar jullie vakantiebestemming kunnen spelen. Pak je favoriete spelletje en laat de pret beginnen! Voordat je het weet ben je op de plek van bestemming.

1. Nummerbord Schatzoeker

Kunnen jullie alle nummerborden van verschillende landen spotten? Houd een lijst bij en streep de nummerborden af die jullie zien. Wie spot als eerste een nummerbord uit een ander Europees land?

2. Ik zie, Ik zie wat jij niet ziet

Een klassieker onder de autospelletjes! Eén persoon kiest een voorwerp buiten de auto en de anderen moeten raden wat het is door slimme vragen te stellen. Heeft het te maken met vakantie? Is het groen? Zo kunnen jullie de tijd doden terwijl jullie dichter bij jullie geboekte vakantiepark komen.

3. Autobingo

Print vooraf een bingokaart met dingen die je onderweg kunt tegenkomen, zoals een rode vrachtwagen, een windmolen of een kasteel. Streep de vakjes af wanneer je ze ziet en roep enthousiast “Bingo!” als je een rijtje hebt voltooid.

4. De verboden letter

Kies een letter van het alfabet als ‘de verboden letter’. Probeer tijdens het gesprek onderweg deze letter te vermijden. Lachen gegarandeerd wanneer iemand per ongeluk de verboden letter gebruikt!

5. Reisverhalen spinneweb

Laten we onze creativiteit de vrije loop laten! Iemand begint met een zin zoals “Op weg naar ons vakantiepark ontdekten we…” en de volgende persoon voegt er een zin aan toe. Zo bouwen jullie samen een grappig en avontuurlijk verhaal op.

6. Kleurenteller

Kies een kleur en probeer zoveel mogelijk objecten in die kleur te spotten. Iedereen zoekt mee en wie de meeste objecten in de gekozen kleur ziet, wint een punt. Dit spel is geweldig om de aandacht van jongere reizigers vast te houden.

7. Auto memory

Dit spel vereist een beetje voorbereiding. Print foto’s van bezienswaardigheden of dieren die je tijdens je reis kunt tegenkomen. Plak ze op kartonnen kaartjes. Leg de kaartjes op een stapel met de afbeelding naar beneden. Elke speler draait twee kaartjes om en probeert de paren te vinden. Wie de meeste paren vindt, wint!

Voordat je het weet ben je op de plek van bestemming

Met deze 7 leuke auto spelletjes zal jullie reis naar jullie vakantiebestemming ongetwijfeld voorbij vliegen! Onderweg zullen jullie niet alleen genieten van elkaars gezelschap, maar ook van de prachtige uitzichten. Dus, zet die glimlach op, pak je favoriete spel en maak van jullie autorit een avontuur! Veel plezier en een geweldige vakantie gewenst! 🚗🌞🌍 Heb je nou nog geen vakantie geboekt? Op Vakantiepark.com vind je alle vakantieparken in Europa!

Andere leuke vakantieparken